УКР РУС

Ньюкасл та Брайтон зіграли унічию, Евертон поступився Шеффілду, Тоттенхем програв у Лестері: 6-й тур АПЛ, матчі суботи

21 вересня 2019 Читать на русском

Відбулись чергові матчі 6-го туру АПЛ. Звіт та рахунок матчів читайте на Футбол 24.

АПЛ, 6-й тур

Лестер – Тоттенхем – 2:1

Голи: Перейра, 69, Меддісон, 85 – Кейн, 29

Бернлі – Норвіч – 2:0

Голи: Вуд, 10, 14

Евертон – Шеффілд Юнайтед – 0:2

Голи: Міна, 40 (аг), Муссе, 79

Ньюкасл – Брайтон – 0:0

Суботній вікенд у АПЛ розпочався поєдинком Лестера та Тоттенхема. До початку матчу команди мали однакову кількість очок після 5-ти турів (8), однак, якщо для господарів такий результат та 6-е місце сприймались як непоганий старт, то, здавалось, лондонці у попередніх матчах більше втратили, аніж здобули. Команди активно розпочали матч й на 17-й хвилині господарі відкрили рахунок. Гравці Лестера скористались помилкою Ґаццаніґи після кутового та заштовхали м'яч у ворота, однак відеоасистент арбітра угледів у моменті положення поза грою. Натомість на 29-й без порушень правил забив Тоттенхем. Ще й як! Сон отримав класний пас наперед, скинув на Кейна, а той, зашпортавшись об газон, у падінні, незбагненним чином вгатив круглого повз голкіпера – 0:1.

Кейн у вільному падінні забив чудернацький гол

У другому таймі команди продовжили обмінюватись небезпечними моментами, граючи на зустрічних курсах. На 65-й чергова атака гостей завершилась голом Ор'є, який арбітр справедливо не зарахував після допомоги відеоасистента – офсайд. Вже за 5 хвилин Лестер зрівняв рахунок! Перейра вчасно ввірвався у штрафний майданчик, в дотик переправивши м'яч у ворота після прострілу з флангу. А на 85-й господарі й зовсім вийшли вперед! Меддісон наважився на удар з далекої відстані та не схибив! 2:1. У підсумку Тоттенхем вкотре втрачає очки й може звинувачувати тільки себе, а Лестер тимчасово підіймається на друге місце АПЛ з 11 пунктами.

Бернлі на своєму полі приймав Норвіч, який сенсаційно обіграв Манчестер Сіті у попередньому турі. Господарі активно розпочали, й вже на 14-й хвилині вели у рахунку, забивши двічі. Героєм обох епізодів став Кріс Вуд. Спершу форвард підсік подачу з кутового й переправив м'яч у ворота, а за 4 хвилини класно замкнув простріл з лівого флангу від Макніла – 2:0. У другому таймі команди більше не забивали. Бернлі після цього матчу піднявся у першу десятку, а Норвіч опустився на 15-у сходинку.

У паралельному матчі Шеффілд сенсаційно переграв Евертон. У цьому гостям, щоправда, дещо допомогли самі "іриски". Наприкінці першого тайму Міна забив у власні ворота після подачі з кутового, а у другому таймі Муссе вийшов віч-на-віч з Пікфордом та легко переграв голкіпера. У підсумку Шеффілд обганяє Евертон у турнірній таблиці та стає 8-м, а Евертон опускається на 14-те місце.

У гості до Ньюкасла завітав Брайтон. "Чайки" розпочали впевненіше, граючи першим номером та створивши кілька гольових нагод вже у першому таймі. На 19-й Данк влучив у поперечину, а Стівен Альзате на 34-й забив, однак арбітр майже одразу зафіксував офсайд. У другому таймі Крістіан Ансу небезпечно пробивав, але голкіпер парирував. Окрім цього, команди майже не мали нагод, аби відкрити рахунок. У підсумку суха нічия, яка залишила обох суперників унизу турнірної таблиці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ

Ярмоленко проти гранда, реабілітація Зінченка, пекло Зідана та дуель Клоппа з Лемпардом: топ-5 матчів євровікенду