УКР РУС

Тоттенхем – Барселона: Вальверде жертвує Дембеле заради "нового Хаві", а Мессі демонструє, хто справжній "The Best"

4 жовтня 2018 Читать на русском

Тоттенхем та Барселона зустрілись на Уемблі у матчі 2-го туру Ліги чемпіонів. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Матч Тоттенхем – Барселона почався о 22:00 за київським часом. Каталонці здобули ефектну перемогу з рахунком 4:2.

Тоттенхем – Барселона – відео голів

Барселона, видавши перед вояжем на Вемблі серію із трьох матчів без перемог, відкрила рахунок вже на 2-й хвилині. Лео Мессі розрізав усю оборону "шпор" фірмовою передачею на Жорді Альбу, а той виграв швидкісний забіг у Льоріса та викотив сферу під удар Коутінью. Бразилець з лінії штрафного майданчика технічно поцілив у вже порожній кут воріт.

Тоттенхем – Барселона: онлайн-трансляція матчу Ліги чемпіонів

Після забитого гола Барселона трохи заспокоїла гру та контролювала м'яч у центрі поля. Затишшя на Вемблі тривало до 28-ї хвилини, поки Ракітіч не подвоїв перевагу каталонського гранда фантастичним дальнім ударом від стійки. Суарес грудьми скинув м'яч Коутінью після передачі Мессі, бразилець дістав сферу на лицевій та повернув на підступи карного, звідки Ракітіч завдав невідпорного гарматного пострілу. Символічно, що саме цей шедевр став 600-м голом Барселони у найпрестижнішому клубному турнірі Європи.

Автори ювілейних голів Барселони у Кубку / Лізі чемпіонів

Вже через дві хвилини команда Вальверде могла забивати втретє, однак Суарес не поцілив у дальній кут після чергового розкішного пасу Мессі. Тоттенхем одразу ж відповів класною атакою, коли рефері справедливо скасував гол Сона. За мить до передачі корейця Тірпп'єр зіграв рукою.

Ще один ефектний епізод у матчі відбувся на 32-й хвилині. Ламела виконував простріл зліва, Семеду зрізав м'яч у власні ворота, а тер Штеген, виконавши ефектний сейв, врятував свою команду від гола. Відтак, "блаугранас" заслужено пішли на перерву з перевагою у два м'ячі.

У дебюті другого тайму Мессі втратив дві розкішні нагоди, щоб зробити рахунок розгромним. У бох випадках, тікаючи від захисників, Лео якимось дивом влучав у одну й ту ж стійку з лінії штрафного майданчика. Натомість, Харрі Кейн свій шанс використав сповна. На 52-й хвилині нападник "шпор" класно прибрав на замасі Семеду і пробив точнісінько у дальній кут воріт тер Штегена.

Однак раділи підопічні Почеттіно зовсім недовго. Мессі таки домігся свого і вже через чотири хвилини з третьої спроби завершив блискучу комбінацію Барси. Альба виконав передачу зліва, Коутінью та Суарес дотепно пропустили сферу, а Лео по-більярдному влучив під дальню стійку.

Барселона продовжувала створювати моменти, але доволі нелогічний гол знову провів Тоттенхем. Ламела наважився на удар з лінії карного, а м'яч після рикошету від Ленгле залетів у сітку воріт тер Штегена. Мессі

Почеттіно намагався врятувати гру, випустивши на поле Льоренте та Сіссоко. Тоттенхем тиснув на ворота Барси, а найбільший реальний момент, щоб зрівняти рахунок втратив Моура. Бразилець увірвався у карний гостей і потужно пробив, але м'яч влучив у ногу Ленгле.

Поставити крапку у матчі судилось Мессі, який довершив свій фантастичний матч дублем. Каталонці перехопили м'яч перед штрафним господарів, Альба знайшов у центрі штрафного вільного Лео, а той спокійно розвів сферу та Льоріса по різних кутах.

Барселона у підсумку набрала 6 пунктів та разом з Інтером ділить першу сходинку у групі B. Тоттенхем та ПСВ очок поки що не набирали.

Вальверде знайшов панацею у схемі 4-4-2

Після серії невдалих результатів під Ернесто Вальверде серйозно захитався стілець. Іспанські ЗМІ навіть повідомляли, що наставник Барселони може втратити свою посаду, якщо "блаугранас" з честю не пройдуть пекельний відрізок матчів проти Тоттенхема, Валенсії, Севільї, Інтера та Реала. Відчувши запах смаженого, "мураха" вирішив змінити яскраво атакувальну схему 4-3-3 на більш прагматичні 4-4-2, які приносили команді результат у минулому сезоні.

Вальверде пожертвував нестабільним Дембеле та наситив центр поля, випустивши зі стартових хвилин бразильця Артура. "Новий Хаві" гармонійно влився у каталонський оркестр, багато рухався та майже не помилявся при передачах. Завдяки тактичному маневру Вальверде каталонці виглядали більш збалансовано у середній лінії, переважаючи знекровлений кадровими втратами Тоттенхем майже увесь матч.

Втім Барса досі не вирішила проблем з обороною. "Блаугранас" пропускають вже четвертий матч поспіль. При цьому каталонці втретє за короткий період отримали у власні ворота два м'ячі.

Мессі тримає слово та показує, хто справжній "The Best"

Геніальний аргентинець додав у свою відеоколекцію ще один шедевральний матч. Мессі ніколи не хибить на Уемблі. Лео повернувся на легендарну арену, де виграв свою третю Лігу чемпіонів та продемонстрував усьому світу майстер-клас гри у футбол. Жива легенда каталонського гранда відзначився дублем та ще два рази влучив у стійку. Він не лише встигав забивати, але й вміло розпочинав атаки своєї команди. Кожен дотик Мессі до м'яча перед штрафним майданчиком "шпор" провокував небезпеку поблизу воріт Льоріса.

Перед стартом сезону Лео пообіцяв фанам Барси, що команда зробить усе можливе, щоб повернути кубок ЛЧ на Камп Ноу. Поки що він тримає слово, забивши 5 голів у двох матчах найпрестижнішого єврокубка. Символічно, що, мабуть, свій найкращий матч у сезоні Мессі провів у Лондоні, де нещодавно Модріч виграв премію ФІФА "The Best".

Альба передає палкі вітання Луїсу Енріке

Латераль Барселони провів зразковий поєдинок, виконавши аж три (!) результативні передачі. Альба асистував Коутінью та двічі підносив снаряди Мессі. За відсутності Дембеле 29-річний захисник отримав у власне розпорядження практично весь лівий фланг та буквально затероризував оборону Тоттенхема, яка регулярно не встигала за швидкими підключеннями Жорді.

Дивно, але один з найкращих фулбеків сучасності не отримує виклик у збірну Іспанії. Луїс Енріке принципово ігнорує захисника Барси чрез напружені стосунки між обома ще з часів спільної роботи у каталонському гранді. Можливо, "Лучо" нарешті слід переступити через свої принципи? Інакше, фанати збірної Іспанії його просто не зрозуміють.

Ліга чемпіонів. Група B, 2-й тур

Тоттенхем – Барселона – 2:4

Голи: Кейн, 52, Ламела, 66 – Коутінью, 2, Ракітіч, 28, Мессі, 56, 90