УКР РУС

Торіно вистояв проти Лаціо і зберіг прописку у Серії А – Іммобіле не реалізував пенальті, Сімоне не допоміг Філіппо

18 травня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У перенесеному матчі 25-го туру чемпіонату Італії Лаціо на власному полі не зміг здолати Торіно. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Вельми цікаве протистояння чекало на вболівальників у перенесеному матчі 25-го туру Серії А. Торіно у поєдинку з Лаціо, який вже не зможе піднятися вище шостого місця, необхідна була сьогодні нічия або перемога. Тоді він точно залишався б у Серії А. Якщо "бики" поступляться "орлам" – їх чекатиме битва з прямим конкурентом за збереження прописки в еліті – Беневенто.

Шевченко став амбасадором Серії А – аналогічну місію отримали ще 7 легенд

Родзинки поєдинку додавали ще два моменти. Перший – протистояння президентів клубів. Клаудіо Лоліто і Урбано Кайро буквально ненавидять один одного, що часто виливається у публічні сварки. Другий – "братська підтримка". Сімоне Індзагі мав спробувати зробити все можливе, аби дати шанс своєму брату Філіппо залишитись з Беневенто у Серії А в останньому турі.

Ця зустріч мала відбутися ще на початку березня, однак влада Турина не випустила команду на поєдинок через коронавірус. Провести матч у квітні завадили апеляції Лоліто – президент Лаціо вимагав технічної поразки для суперника.

Перший тайм пройшов за шаленої переваги господарів. Ведат Мурікі вже на п'ятій хвилині міг виводити римлян вперед, але після навісу у штрафний майданчик головою спрямував м'яч над поперечиною. Згодом Лукас Лейва змарнував перспективний момент, запустивши сферу по горобцях. В середині тайму Чіро Іммобіле пробивав з-за меж штрафного по центру воріт – Сальваторе Сірігу зреагував на постріл. Вже у доданий до першої сорокап'ятихвилинки час Чіро таки забив, але арбітр зафіксував порушення правил з боку форварда і гол скасував.

Після перерви голкіпер Торіно знову рятує свою команду після потужного пострілу Луїса Альберто під поперечину. Найкращий момент "гранатових" мав Антоніо Санабрія – парагвайський форвард в середині другого тайму влучив у стійку з межі штрафного майданчика. Антигероєм матчу можна сміливо назвати Іммобіле, який за 5 хвилин до завершення матчу не зумів забити з пенальті, влучивши у ліву стійку. Туринці вистояли і, як наслідок, подарували собі прописку в еліті на наступний сезон.

"Маліновський перетворює в золото все, до чого торкається": найкращий сезон українця, який випереджає топів Європи