УКР РУС

Топ-10 команд в історії футболу, які не потрапили на чемпіонат світу

19 грудня 2017 Читать на русском

Популярне видання Goal.com склало список із 10 топ-команд, які в різні роки не змогли пробитися на чемпіонат світу.

В історії футболу неодноразово траплялись випадки, коли гранди не змогли кваліфікуватись на Кубок світу. Найсвіжіший приклад – збірна Італії, яка у плей-офф поступилась Швеції та пропустить Мундіаль вперше з 1958 року.

"Усіх розігнати, ідіть копати": італійська преса розбомбила збірну Італії за історичне фіаско проти Швеції

Відоме англійське видання Goal.com визначило топ-10 команд, які в різні роки пропустили Мундіаль.

1. Англія (ЧС-1974)

У відборі до ЧС-1974 Англія посіла друге місце у групі з Польщею та Уельсом. Путівку на чемпіонат світу завоювала Польща.

2. Нідерланди (ЧС-1986)

У відборі до Мундіалю у Мексиці Нідерланди посіли друге місце, поступившись першою сходинкою Угорщині. В той час за голландців виступали Рууд Гулліт та Марко ван Бастен. Відзначимо, що через 2 роки Нідерланди тріумфували на Євро-1988.

3. СРСР (ЧС-1978)

Збірна Радянського союзу з Олегом Блохіним та Леонідом Буряком у складі поступилась першою сходинкою Угорщині та не потрапила на Чемпіонат світу.

Легенди футболу, які оголосили завершення кар'єри у 2017 році

4. Португалія (ЧС-1998)

Збірна Португалії не потрапила на Мундіаль у Франції, посівши 3 місце у групі. Перші 2 сходинки посіли Німеччина та Україна, яка згодом у плей-офф програла Хорватії. У складі Португалії вже тоді виступали Луїш Фігу та Руй Кошта.

5. США (ЧС-2018)

Збірна США з одноклубником Ярмоленка Крістіаном Пулішічем посіла лише 5 місце у відборі та не потрапила на Кубок світу, що пройде в Росії.

6. Англія (ЧС-1994)

Англійці пропустили вперед Норвегію та Нідерланди та навіть примудрились пропустити гол від збірної Сан-Маріно вже через 8 секунд після стартового свистка.

7. Нідерланди (ЧС-2002)

Нідерланди у боротьбі за путівки на ЧС-2002 пропустили вперед Португалію та Ірландію. Навіть Кларенс Зеєдорф, Яп Стап, Рууд ван Ністелрой та Едгар Давідс не допомогли "помаранчевим". І це лише через неповних 2 роки після виходу до півфіналу Євро-2000.

8. Шотландія (ЧС-1970)

В ті часи шотландські клуби успішно виступали у єврокубках, а от збірна не змогла кваліфікуватись на Мундіаль у Мексиці. Шотландія у групі пропустила на перше місце збірну ФРН.

9. Франція (ЧС-1994)

Французи з Еріком Кантона сенсаційно у вирішальному матчі програли Болгарії та не поїхали на Кубок світу у США. Натомість кривдники французів – Швеція та Болгарія посіли 3 та 4 місця відповідно. Щоправда, через 4 роки французи на домашньому Мундіалі вперше стали чемпіонами світу.

10. Італія (ЧС-2018)

Найбільш свіжий приклад. Італія посіла друге місце у групі з Іспанією, проте поступилась у плей-офф команді Швеції.