УКР РУС

Топ-5 випадків, коли команди стали чемпіонами АПЛ, здійснивши неймовірний очковий камбек

6 лютого 2017 Читать на русском

Ресурс 90min.com склав рейтинг, де розповідає про випадки, коли команди подолали величезний відрив від лідера та стали чемпіонами АПЛ.

На даний момент "Челсі" випереджає найближчого суперника "Тоттенхем" аж на 9 очок, тому здається, що підопічні Конте точно виграють нинішній чемпіонат. Однак в історії АПЛ було безліч випадків, коли андердоги попри всі прогнози змогли відіграти відрив від лідера та сенсаційно стати чемпіонами.

5. "Ман Сіті". Сезон-2011/12. 8 очок.

За 9 турів до закінчення чемпіонату МЮ випереджав свого найближчого суперника "Ман Сіті" аж на 8 пунктів, і навіть наставник "містян" Роберто Манчіні зізнався, що золоті медалі того сезону вже у кишені підопічних Фергюсона. Однак невдала серія "дияволів" та поразка на "Етіхаді" з рахунком 1:0 дозволили "Ман Сіті" зрівнятися за очками з МЮ, а завдяки різниці голів очолити турнірну таблицю.

Все вирішувалося в останьому турі, де "Ман Сіті" слід було здобути перемогу над скромним КПР, щоб забезпечити чемпіонство. Однак на 90 хвилині "містяни" програвали з рахунком 1:2, коли МЮ виграв свій матч та подумки піднімав трофей над головою. Але голи Джеко та Агуеро у компенсований час допомогли "Ман Сіті" здобути перемогу, зробивши це чемпіонство найдраматичнішим в історії АПЛ.

4. МЮ. Сезон-2002/03. 8 очок.

У березні 2003 року МЮ відставав від "Арсенала" в боротьбі за чемпіонство аж на 8 очок. Однак вражаюча безпрограшна серія "дияволів", яка тривала ще з Різдва, допомогла хлопцям Фергюсона випередити "Арсенал" аж на 5 пунктів після останнього матчу сезону.

3. "Ман Сіті". Сезон-2013/14. 9 очок.

Здавалося, що у 2014 році "Ліверпуль" нарешті виграє золоті медалі АПЛ, з неперевершеним Суаресом у складі. Однак поразка "мерсисайдців" від "Челсі" на "Енфілді" після історичної помилки Джеррарда, а потім сенсаційна нічия з "Крістал Пелас" за тур до кінця сезону дозволили "Ман Сіті" вдруге у сучасній історії англійської Прем'єр-ліги стати чемпіоном, відігравши відставання від "Ліверпуля" у 9 очок.

2. "Арсенал". Сезон-1997/98. 11 очок.

Лише за 9 турів до кінця чемпіонату "Арсенал" відставав від лідера МЮ на 11 пунктів. Однак останні 2 місяці сезону підопічні Венгера провели на високому рівні, спокійно та поступово здобуваючи необхідні очки та скорочуючи відрив від "манкуніанців". Дуже допомогла перемога "канонірів" на "Олд Траффорд" з рахунком 1:0. У підсумку, "Арсенал" випередив МЮ на 1 очко.

1. МЮ. Сезон-1995/96. 12 очок.

Після Boxing Day МЮ посідав лише 5 місце, а всі чемпіонські амбіції червоного клубу з Манчестера відходили на задній план. Однак "манкунінаці" здобули 13 перемог в останніх 15-ти матчах та змогли обійти "Ньюкасл" на 4 пункти, який випереджав МЮ на 12 очок впродовж сезону.

Букмекери впевнені, що "Челсі" стане чемпіоном АПЛ сезону-2016/17

Топ-12 легендарних нападників, які забили в АПЛ менше, ніж Лемпард