УКР РУС

"Паспорт не потрібен, щоб щиро любити Україну": легіонер Динамо – про рішення залишитися в Києві

13 лютого 2023 Читать на русском

Форвард Динамо Беніто, схоже, навіть не думав про можливість змінити клуб.

"Коли трапляється щось жахливе, то ти не можеш забрати свої речі та покинути рідних і близьких. Так має бути й у футболі. Ми – футболісти – звикли, що з дому на роботу, тренування, а потім знову додому. Ресторани, увага фанати – це добре, але коли починається війна, то це прекрасне життя зникає, у тебе змінюються цінності.

"Холодні та черстві": легіонер Динамо порівняв українців і росіян

Я бачу, що легіонери їдуть. Вони тікають у пошуках такого життя, що й раніше. Це погано. Подивіться на нашого тренера – він приклад для всіх нас. Він показує людям, що таке відсутність страху. 78 років, найдосвідченіший тренер у світі. Він їде до країни, де йде війна, та своїм прикладом показує, що життя продовжується. Я справді не розумію тих легіонерів, що покидають Україну. Коли я дізнався, що Томаш Кендзьора повернувся до України, я став ще більше його поважати.

Паспорт країни не потрібен, щоб щиро любити її. Я живу в Україні, провів тут багато часу, завів друзів. Я звик ставитися до людей так, як вони ставляться до мене. Якщо Україна зробила мене щасливим, то я її підтримуватиму та любитиму завжди. Хочу наголосити – я тут. Я з вами, я один з вас", – сказав Беніто в інтерв'ю прес-службі Динамо.

"Тихо пішов, тихо прийшов": загадкові маршрути Вукоєвіча – що готує для нього Суркіс?