УКР РУС

Тете шикарно врятував для Галатасарая нічию з Копенгагеном у Лізі чемпіонів

20 вересня 2023 Читать на русском

Галатасарай розписав нічию з Копенгагеном (2:2) у першому турі групового раунду Ліги чемпіонів.

Аутсайдери групи А зустрілися у Стамбулі. У Галатасарая купа зірок, але команда ледь пройшла кваліфікацію. Копенгаген взагалі не вражає іменами, але краще організований в ігровому плані.

Реал на останніх секундах вирвав перемогу над Уніоном в ЛЧ – Беллінгем зіпсував дебют Бонуччі

Чемпіон Туреччини активніше виглядав на власному полі. Ранні шанси виникли в Ікарді, непогано пробивав Актюркоглу – навіть влучив у перекладину. Зієш і Мертенс також намагалися загострювати.

Копенгаген витримав цей тиск і першим же моментом відкрив рахунок. Ельюнуссі завершив хорошу атаку, зігравши у два дотики – прийняв на груди та прицільно пробив.

На початку другого тайму Галатасарай поплив і пропустив вдруге. Гості зловили високу лінію оборони турків. Мелінг вирвався на вільний простір, витягнув на себе голкіпера та викотив на порожні ворота Гонсалвешу.

На 73 хвилині Копенгаген залишився у меншості через вилучення Єлерта. Тете та Заха вийшли з лави запасних рятувати господарів. І врятували. Спершу Бой с пасу Тете потужним ударом у "дев'ятку" відквитав один гол.

А потім Тете шикарно зрівняв рахунок. Колишній вінгер Шахтаря зловив складну передачу та ударом у дотик поклав м'яч у ближній кут. Гол + пас за декілька хвилин для бразильця. У підсумку – нічия.