УКР РУС

Terra incognita. Неповага до "Барселони"

19 квітня 2012

Драма в Парагваї, трилер у Нью-Йорку, свято в Редінгу. І це лиш дещиця з того, про що Вам розповість football 24.

Почувши слово «Барселона», європейці, африканці, австралійці та азіати вмить вималюють в своїй уяві гранатово-синіх підопічних Пепа Гвардіоли. Мешканці обох Америк розгубляться на роздоріжжі, обираючи поміж іспанським суперграндом, а також однойменними командами з Еквадору та Венесуели. І лише узбеки впевнено тицьнуть пальцем в емблему свого клубу… «Бунедкор».

Копа Лібертадорес. Не олімпійський принцип

У груповому етапі найпрестижнішого клубного турніру Південної Америки – пора вирішальних матчів. Своїх делегатів у плей-офф адресували практично всі групи, а найбільша драма розігралася в когорті бразильського «Фламенгу», де окрім команди Роналдінью були еквадорський «Емелек», аргентинський «Ланус» і парагвайська «Олімпія». Після п’яти турів заповітну путівку здобув «Ланус», а на другу, також «прохідну», сходинку претендували одразу три інші команди.

Кращі шанси були в парагвайців і еквадорців, адже перемога напряму виводила їх в 1/8 фіналу – незалежно від того, як свій матч проведе «Фламенгу». Горді еквадорці вперлися рогом, і за дві хвилини до закінчення основного часу повели з рахунком 2:1. Гол Себальоса на першій доданій хвилині, здавалося б, поховав надії «Емелека», адже нічия гостей категорично не влаштовувала. Та вони відчайдушно рвонули в атаку і…таки досягли свого, забивши третій м’яч. Еквадор божеволіє від щастя, Парагвай рве на собі останню сорочку від люті, а Ріо-де-Жанейро плаче. Перемога над «Ланусом» (3:0) виявилася марною.

Підсумкове становище в групі В таке: «Ланус» - 10 очок, «Емелек» - 9, «Фламенгу» - 8, «Олімпія» - 7.

«Олімпія» - «Емелек» - 2:3 (Касторіно, 45, Себальос, 90+1 – Мондайні, 66, Мена, 88, Кіньонес, 90+3)

Чемпіоншип. «Редінг» мчить в АПЛ

У 44 турі підопічні Браяна Макдермота з мінімальним рахунком обіграли «Ноттінгем», тож за два тури до фінішу офіційно оформили путівку в еліту. Однак цього успіху довелося б чекати трохи довше, якщо б не феєрична звитяга «Редінга» у попередньому турі. «Роялс» гостювали на полі головного конкурента – «Саутгемптона» і блискуче з ним впоралися, перемігши воістину по-чемпіонськи. Втім, дошкульна поразка не повинна стати на заваді «Святим». «Саутгемптон» вже також в еліті. Нехай і однією ногою.

«Саутгемптон» - «Редінг» - 1:3 (Ламберт, 48 – Робертс, 19, Ле Фондр, 72,90+2)

Польща. Гострять ножі, готують арматуру

У 26 турі Екстракласи відверто цікавих матчів було обмаль. Поєдинок між «Віслою» та ЛКС привертає увагу з трьох причин…Насамперед, тут було забито найбільшу кількість голів. По-друге, в лавах аутсайдера відзначився Северин Ганцарчик, екс-захисник харківського «Металіста». Врешті, по-третє – це була генеральна репетиція фанів «Вісли» перед дербі з «Краковією», яке вважається одним з найкривавіших у світі. Мегафайт запланований на 30 квітня.

Цікава річ: «Краковія» веде відчайдушну боротьбу за збереження прописки в елітному дивізіоні, тож поразка від «Вісли» практично перекреслить всі сподівання «смугастих». Ситуація дуже нагадує ту, в якій опинилися кілька років тому «Карпати» і ФК «Львів». «Старші брати», як пригадуєте, тоді не церемонилися…

«Вісла» - ЛКС- 3:2 (Генков, 8, 27, 55 – Ганцарчик, 57, Куява, 68)

США. Мовчання Анрі

Вельми невиразний поєдинок провели нью-йоркські «бики». Швидко забивши у ворота «Сан-Хосе» (Купер з пасу Анрі), господарі вгамувалися, дозволивши суперникам зрівняти рахунок. Маккарті пострілом зльоту знову виводить «Нью-Йорк» уперед, але не менш віртуозний гол записують до свого активу і гості – 2:2. У другому таймі настала гольова «посуха», якій зраділи саме фаворити поєдинку. «Сан-Хосе» диктував умови гри, неодноразово загрожував воротам Меари, тож підсумкова нічия – це ще благо для Тьєрі Анрі і його команди. Француз, за винятком стартових хвилин, перебував у затінку. А коли не йде гра в лідера, гальмує увесь колектив.

«Нью-Йорк Ред Буллз» - «Сан-Хосе Ертквейкс» - 2:2 (Купер, 5, Маккарті, 22 – Бака, 14, Вондоловскі, 35)

Дивізіон "Схід"

Дивізіон "Захід"

PTS - очки  GP - матчі  W - перемоги  L - поразки  T - нічиї

Аргентина. «Боку» обіграли ще й побили

Надмірно гарячим видалася поїздка чинного чемпіона країни у Вікторію – одне з передмість Буенос-Айреса. Куражу гравцям «Тигре» додав штрафний удар, бездоганно виконаний їх партнером Моралесом на 26-й хвилині. Ніщо не могло вибити «матадорів» із переможної колії, навіть гол, на який врешті напрацювала «Бока». Тож за три хвилини до кінця основного часу наполегливість господарів змусила помилитися Ск’яві, і той зрізав м’яч у власні ворота.

Фанатам «Тигре» виявилося замало перемоги на футбольному полі, тож вони вирішили її здобути ще й за межами «Монументаля». Оточивши автобус «Боки», нахаби стали вигукувати щось по-аргентинськи брутальне на адресу «генуезців». Кілька футболістів, стиснувши кулаки, рушили, щоб дати відсіч. У невеликій баталії особливо дісталося Сантьяго Сілві. Форварду «Боки Хуніорс» переламали пальці на руці.

«Тигре» - «Бока Хуніорс» - 2:1 (Моралес, 26, Ск’яві, 87, автогол – Інсауральде, 78)

Бійка біля автобуса

Сегунда. «СуперДепор» повертається

Про відродження славетних днів клубу з Ла-Коруньї говорити наразі передчасно. Проте, колектив Хосе Луїса Ольтри впевнено карбує крок, утримуючи першу сходинку. У цьому, безперечно, величезна заслуга трьох «китів», на яких тримається галісійський клуб – Даніеля Арансубії, Мануеля Пабло та Карлоса Валерона.

У 33 турі «Депор» гостював на полі «Сельти» - ще одного претендента на підвищення у класі, і здобув красиву перемогу. Дозволивши господарям відігратися з 0:2, галісійці, тим не менше, виконали контрольний постріл.

«Сельта» - «Депортіво» - 2:3 (Де Лукас, 67, Катала, 83 – Рікі, 3, Нуіуі, 62, Борха, 90)

Ліга чемпіонів Азії. Зона відчуження

Так ось, щодо узбецької «Барселони»… Гроші в цей клуб (колишній «Курувчі») вкладаються, судячи з новин, шалені. Чого лиш вартий Рівалдо, який свого часу тут гарантував собі небідну старість! А ось глядачі вперто ігнорують матчі «Бунедкора», і не привабиш їх навіть високим статусом поєдинку Ліги чемпіонів. Дарма, що азійської. На гру проти японської «Гамби Осаки» прийшло… 4 тисячі осіб, тож атмосфера матчу нагадувала радше заштатне протистояння в другій лізі українського футболу. Ще й із часом поєдинку організатори грубо помилилися. Увечері на трибунах зібралася б, як мінімум, вдвічі більша аудиторія…

Щодо самої гри, то узбеки виявилися переконливішими в реалізації своїх моментів, а тому відсвяткували перемогу. Після чотирьох турів квартет очолює австралійська «Аделаїда», за яку донедавна виступав українець Євген Левченко, - 9 очок. По шість пунктів у «Бунедкора» і південнокорейського «Поханга», майже рідного клубу для іншого українця – Сергія Коновалова. Останньою йде «Осака» - три очки.

"Бунедкор" - "Гамба Осака" - 3:2 (Мурзоєв, 14, Тураєв, 42, Солієв, 84 - Шу, 18, Абе, 90)

Олег Бабій