УКР РУС

"Тебе знову зафіксували камери, хлопче": Мудрика кличуть в Барсу, а іспанські ЗМІ скаржаться на підлого рецидивіста

6 липня 2023 Читать на русском

Україна розгромно поступилась Іспанії у півфіналі молодіжного Євро-2023. Проте у Мадриді та Каталонії нахвалюють Михайла Мудрика.

Автор та інсайдер Relevo Серхіо Сантос вражений майстерністю Мудрика: "Розмови про сучасний футбол найчастіше зводяться до високих, низьких чи середніх блоків. Ми використовуємо усілякі терміни, зокрема, іншомовного походження, аби описати те, що існувало роками. А потім настає час півфіналу Євро. Після днів за тактичною дошкою або переглядом відео спостерігається картина 50-річної давності: геній хапає м'яч і вирішує долю матчу. Сьогодні їх було двоє, по одному на кожну команду. Перфоманси Михайла Мудрика (у стартові 45 хвилин) та Абеля Руїса – це світовий клас.

Іспанія – Україна – 5:1 – відео голів і огляд півфіналу Євро-2023 U-21

Перший тайм у виконанні обох команд міг навернути навіть давно розчарованих у футболі людей. Після кількох пробних забігів Мудрик, який перебуває на кілька рівнів вище за інших учасників Євро, подарував гол Бондаренку. А вже через чотири хвилини спрацював геній Абеля. Наставнику збірної Іспанії навіть довелося змінювати схему (з 4-3-3 на 4-2-3-1), щоб мінімізувати фактор Мудрика. Бланко опікав нестримного вінгера Челсі разом з Віктором Гомесом. І це спрацювало".

Провідний аналітик Relevo Альберт Блая Сенсат теж відзначив 70-мільйонного форварда: "Солдати Мудрика. Шкода, що він потрапив у нинішній Челсі, але не помітити талант і цілеспрямованість українця неможливо. Скільки ще вінгерів зі схожою зміною темпу і хорошими рішеннями на завершальній стадії ми знаємо?".

Його твіт раптово спровокував фанатів Барселони. Вони вважають, що "блаугранас" потрібно переманити 22-річного футболіста: "Оренда в Барсу була б непоганим варіантом для нього". Інші ж скаржаться на Челсі через неправильне використання українського "звіра".

Marca хвалить новоспечених фіналістів Євро і возвеличує Мудрика. "Нещодавно команди зустрічалися на груповій стадії, розписавши бойову нічию 2:2, проте той поєдинок глобально нічого не вирішував, а тренери провели ротацію. Тож сама лише присутність Мудрика на полі усе кардинально змінювала. Гравець Челсі володіє приголомшливими якостями, які хотів продемонструвати проти Іспанії.

Підопічні Санті Денії розпочали непогано, контролювали гру, але потім з'явився Мудрик. Він посадив Віктора Гомеса на п'яту точку і класно асистував Бондаренку. Суперник реалізував перший же момент біля чужих воріт. Здавалося, що для іспанської молодіжки настав кінець світу.

Однак, реакція гравців була фантастичною. Санті Денія вдалося зупинити кровотечу, викликану рейдами Мудрика. Родрі та Серхі Гомес змінили фланги – українська десятка повністю розчинилась. Щойно Мудрик опинився в наручниках, тотальна перевага Іспанії вилилась у голи. "Ла Рохіта" могла забивати шостий, та це було б надто жорстким покаранням для українців", – підкреслює Лоренсо Лара. Останній відзначив гру ще двох наших футболістів – Судакова і Бондаренка. Обоє, разом з Мудриком, отримали високі двійки.

Тим часом один з голосів Radio Marca Пауль Теноріо знаходить ложку дьогтю у великій бочці іспанського меду. Йому не сподобалась огидна симуляція Алекса Баени, який нещодавно потрапив у гучний скандал з Феде Вальверде. Цього разу хавбек Вільяреала намагався підставити нашого Сікана. "Вражаюча гра Іспанії проти України. Ідеальна. Однак, є один негативний момент – підступний вчинок Баени. Тебе знову зафіксували камери, хлопче", – обурюється медійник черговою витівкою іспанського "рецидивіста", який малював удар ліктем в обличчя.

Іспанія розтрощила Україну та вийшла у фінал Євро-2023 – Мудрик ледь не створив чергове диво, такі різні навіть заміни