УКР РУС

"Таврія"-"Севастополь". Прев'ю

31 жовтня 2010

Перше кримське дербі в еліті українського футболу.

15 тур. 31.10.2010. 13:30. Сімферополь. Ст. "Локомотив". Пряма телетрансляція на телеканалі "Футбол". Текстова трансляція на нашому сайті.

"Дербі" - термін, який застосовують у спорті, в нашому випадку у футболі, коли йдеться про принципове протистояння двох колективів, переважно з одного міста чи регіону. Таких протистоянь в Україні можна нарахувати близько десятка-двох. Однак, кримське дербі саме сьогодні розпочне літописання своєї історії, до того ж на такому високому рівні. І до цього моменту, безумовно, команди підійдуть з великою відповідальністю.

Проведення матчу було під загрозою перенесення на іншу дату. Причина - залучення великої кількості правоохоронних структур до участі у виборах до місцевих рад. Проте, як відомо, стосунки між найвідданішими прихильниками "Таврії" та "Севастополя" є дружніми, тож це клопотання "Таврії" до Прем'єр-ліги було відхилено, і проведенню матчу ніщо не завадить.

Сьогоднішнім поєдинком обидва кримські клуби, як й інші 14-ть команд першості, завершать перше коло чемпіонату. Мало хто напередодні старту ювілейного, 20-го чемпіонату України, зміг би передбачити, що "Таврія" та "Севастополь" перебуватимуть, по суті, на одному полюсі таблиці, тобто в другій її половині. Хоч севастопольці і займають передостанню, 15-ту сходинку, та їхнє відставання від "Таврії", що йде десятою, становить всього лиш один пункт! Боротьба у низах таблиці є досить насиченою, тому кожне очко йде на вагу золота.

Так, "Севастополь" грає номінально сьогодні на виїзді, хоча усі домашні поєдинки "моряки" проводять саме у Сімферополі на стадіоні "Локомотив". Тож ця арена для них вже є майже домашньою. Щоправда, існує велика ймовірність, якщо вірити президентові севастопольського клубу пану Красильникову, що матч 30-го туру проти сімферопольців "Севастополь" проведе у рідному місті на власному стадіоні, який до того часу мають привести до ладу.

"Севастополь" до поєдинку з "Таврією" підходить з триматчевою безпрограшною серією в чемпіонаті. Не забуваймо і про кубковий матч, який підопічним Лещинського довелось зіграти напіврезервним складом проти "Динамо" в середу (1:2). В.о. головного наставника севастопольців дав відпочити цілій групі людей, в яких були мікротравми, відтак є надія, що вони зможуть допомогти команді у не менш важливому поєдинку вже нині.

"Таврія" як тріумфатор Національного Кубка минулого сезону свої права склала ще раніше, тому ніщо не могло стати на заваді у Валерія Петрова, аби добре підготувати хлопців до двобою. Окрему увагу наставнику, мабуть доведеться приділити оборонним діям (у 7-ми останніх поєдинках УПЛ "Таврія" пропустила 17 м'ячів).

До слова, ще не можемо не підмітити одну особливість - по ходу першого кола обидва кримські клуби у зв'язку з невдалими виступами змінили наставників. Сьогоднішні тренери "Таврія" та "Севастополя" працюють з приставками "в.о.". Можливо, після сьогоднішнього поєдинку, хтось зуміє позбутися її.

Особливо принциповою гра буде для Андрія Зборовського - колись успішного гравця "Таврії", який виявився непотрібним сімферопольському клубові. Сьогодні Андрій є одим з ключових виконавців "Севастополя" і точно матиме власні амбіції у цьому поєдинку. Щодо загальною психології матчу, то тут зрозуміло, що для Сімферополя ця битва матиме неабияке значення, оскільки "Севастополь" прийматиме тест на стійкість у свого старшого брата. Для "Таврії" поява конкурента з кримського регіону - цілковита новинка. Хто крутіший у Криму - стане зрозуміло лише по результату на табло республіканського стадіону "Локомотив" вже по фінальному свистку арбітра.

Під питанням: Бредун, Аґахова, Сокоренко
Дискваліфікований: Олег Гуменюк ("Таврія")

Команди зустрічатимуться між собою вперше.

Прогноз: 3:2