УКР РУС

"Таврія" - "Динамо". Прев'ю

14 листопада 2010

Динамівцям завжди непросто гралось у Сімферополі з "Таврією". Як буде сьогодні?

17 тур. 14.11.2010. 16:00. Сімферополь. Ст. "Локомотив". Пряма телетрансляція на телеканалі "Футбол". Текстова трансляція на нашому сайті.

Біля керма двох цих команд сьогодні працюють тренери з приставкою "в.о.". Олег Лужний і Валерій Петров сьогодні мають неабиякі шанси позбутись цієї магічної приставки і стати повноцінними тренерами своїх команд. Як бачимо, словосполучення "виконуючий обов'язків" дуже позитивно мотивує як тренерів, так і футболістів, адже саме під керівництвом Лужного і Петрова відповідно "Динамо" і "Таврія зміцнили позиції на різних фронтах. Так, "Динамо" до блідої поразки від "Оболоні" в попередньому турі, мало переможну серію з шістьох поєдинків, а вже після того програшу, в середу "біло-сині" оформили вихід у півфінал Кубка України.

За Петрова "Таврія" зіграла уже шість поєдинків і програла лиш в одному і що найцікавіше - теж "Оболоні". Наслідок цих результатів - кримчани із самих низин таблиці завдяки великій щільності у середині турнірки піднялись на потенційно єврокубкове шосте місце. Взагалі, сімферопольці при Петрову почали, здається, набирати колишньої форми. Результативність лінії атаки "Таврії" вражає: 13 голів у 6 матчах. Однак, при цьому команда з Криму не забуває і пропускати в кожному з поєдинків.

Динамівці балансували на грані у чвертьфінальному матчі кубка в Алчевську проти "Сталі". Якби не катастрофічна гра в обороні першолігового клубу, то "сталевари" цілком могли б розраховувати на успіх. А так чергова блискуча у виконанні Артема Мілевського і трішки везіння дозволили віце-чемпіонам пройти в наступний раунд. До речі, про Мілевського. За шість останніх поєдинків Артем наколотив дев'ять м'ячів суперникам (в тому числі у Лізі Європи, в Кубку України та в чемпіонаті). Повернення колишніх бомбардирських здатностей віце-капітана "біло-синіх" не зміг не відмітити екс-коуч "Динамо" Валерій Газзаєв: "Після продовження контракту Мілевський став абсолютно адекватним, - заявив російський фахівець. - Зараз, на мій погляд, Артем набрав приблизно таку ж відмінну форму, яка була у нього в минулому чемпіонаті, коли він демонстрував футбол високого рівня", - додав Георгійович. Тож сімферопольцям слід буде добряче постаратись, щоби зупинити Мілевського, який роззабивався не на жарт.

У "Таврії" напередодні матчу з "Динамо" трапився конфлікт. Трьох основних футболістів команди перевели до дублю - недавнього капітана Ковпака, Галюзу та Голайдо. Зроблено це, цитуємо: "В цілях підвищення ефективності гри основного та дублюючих складів "Таврії" прийнято рішення використовувати в тренувальному та ігровому процесі дублюючого складу команди цих гравців". Та привідкрив дещо занавісу цього скандалу саме Олександр Ковпак, який був незамінним лідером команди і кращим бомбардиром в минулому сезоні: "Відбувся конфлікт, подробиць якого я розкривати не хочу. Плюс закінчення терміну контракту. А в українському футболі є тенденція - коли закінчується контракт, починаються підводні течії. Несправедливо це. Учора ми виграли Кубок України, піднімали цей трофей, я був капітаном команди, а сьогодні - ніхто. І тут проявилася вся наша команда. Мало хто мене підтримав. Більше навіть це зачіпає, а не сам факт переведення в дубль", - сказав Олександр. Наврядчи це позитивно відіб'ється намікрокліматі команди.

Травмовані: Богуш, Несмачний, Шовковський (усі - "Динамо")
Дискваліфіковані: Гумнюк - Зозуля, Маґрао, Попов

В рамках чемпіонатів України перемога в золотому матчі 1992 року залишається єдиною для "Таврії". Хоча, можна згадати ще перемогу в Кубку України вдома - 2:0 у 2007 році (потім була поразка в матчі-відповіді 0:3). У Сімферополі "Таврія" завжди намагається чинити опір "Динамо", але сувора статистика підказує нам, що з останніх восьми матчів у Криму "Таврія" програла п'ять, вигравши один і двічі звівши результат матчу до нічиєї.

Прогноз: 1:3