УКР РУС

"Так несправедливо!" Грецькі ЗМІ про результат протистояння Динамо та АЕКа

23 лютого 2018 Читать на русском

"Футбол 24" зібрав реакцію грецької преси на нульову нічию Динамо та АЕКа і вихід киян в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Gazzetta.gr

"Це був не наш вечір, нам просто не пощастило. АЕК мав усе необхідне для успіху, але команда не зуміла забити Динамо та вилетіла з єврокубків.

Маноло Хіменес приємно здивував. Він не просто виставив на матч всіх найсильніших, а й відмінно вгадав зі складом. Його підопічні хоч і діяли в незвичних кліматичних умовах, але переважали суперника.

Динамо зіграло внічию з АЕКом і вийшло в 1/8 фіналу Ліги Європи: огляд матчу

Володіння м'ячем, тиск на володіння Динамо та спроба забити швидкий м'яч. Футболісти АЕКа з ентузіазмом взялися виконувати план і мали багато можливостей відзначитися", – пише журналіст gazzetta.gr Антоніс Сауліс.

Найкращим гравцем матчу видання визнало Лазароса Христодулопулоса, а найбільший негатив пов'язало з Масудом Шоджаеї та його неймовірним промахом на 51 хвилині – з кількох метрів не влучив у порожні ворота. Сам іранець, до речі, попросив у вболівальників АЕКа вибачення в Instagram.

SDNA: "Так несправедливо!"

"АЕК добре зіграв у Києві та припинив боротьбу в турнірі дуже несправедливо. Масуд змарнував шанс року, Хіменес зробив незрозумілі заміни, АЕК залишився непереможним у Лізі Європи, але далі після нічиєї 0:0 пройшло Динамо.

Динамо – АЕК – 0:0 – відеоогляд матчу

Це був найгірший варіант, як АЕК міг вилетіти з Ліги Європи. Грецька команда виглядала краще, ніж Динамо. Підопічні Маноло Хіменеса з перших хвилин показали свої наміри та переважали українців в усьому: статистичних показниках, створених моментах. Зазвичай такої кількості моментів було б задосить, але в одному епізоді м'яч вибили з лінії, а в іншому – Масуд дивом не забив.

Спроби тренерського штабу підсилити гру провалилися: Клонарідіс і Якумамікіс виглядали значно гірше за Бакасетаса та Христодулопулоса. Лазарос провів неймовірний матч, але останні 20 хвилин просидів на лаві", – пише видання.

Оцінюючи гравців АЕКа, SDNA виділяє позитивними характеристиками Гало, Бакакіса та Христодулопулоса, а найгіршим у складі гостей називає Масуда.

Sport24: "Несправедливий виліт АЕКа після нульової нічиєї з Динамо"

"АЕКа провів чудовий матч, змарнував прекрасні можливості для перемоги і припинив боротьбу в Лізі Європи. Втім, АЕК залишився непереможним у турнірі (дві перемоги та 8 нічиїх). Цей успіх сам по собі став легендарним", – шукає плюси Sport24.

Акцентуючи увагу на ключових моментах поєдинку, грецьке видання відзначає, що арбітр матчу Матей Юг відпрацював на хорошому рівні, а Маноло Хіменес помилився з заміною Христодулопулоса. Окрім цього, подією гри став промах Масуда, а найкращим гравцем – Андре Сімоеш.

OnSports: "Не забили, і надії на вихід у наступний раунд "замерзли" у Києві"

"АЕК був вражаючим і добре виглядав на холодному "Олімпійському", але вилетів з Ліги Європи. Колектив Маноло Хіменеса став першим в історії турніру, який припинив боротьбу після 10 матчів без поразок", – відзначає журналіст OnSport.

Чигринський: АЕК покидає Лігу Європи з високо піднятою головою

Видання стверджує, що іспанський коуч "прочитав" Олександра Хацкевича, організувавши високий пресинг і зробивши ставку на вибуховий старт. А також говорить про те, що АЕК володів ініціативою протягом перших 70 хвилин, а заміни Хіменеса себе не виправдали.

SportDog: "Жахливо та несправедливо – щось неймовірне трапилося з АЕКом у Лізі Європи!"

"АЕК явно переважав Динамо, але не забив необхідний гол і вилетів з турніру. Розчарування прихильників команди стосується не лише цього матчу, адже АЕК не програв у жодному з 10 матчів Ліги Європи" – констатує SportDog.

NovaSport: "Вилетіли непереможеними"

"АЕК виглядав краще, але вилетів від Динамо. Масуд виконав промах року, а Гало, Чигринський, Бакакіс і Христодулопулос були найкращими.

Гнітючість і несправедливість для колективу Маноло Хіменеса, який виглядав краще в обох матчах і точно заслужив більше удачі. Втім, численні нереалізовані шанси змусили АЕК припинити боротьбу в турнірі", – пише журналіст видання Апостоліс Ламбос.

"Хто знає, з яким би рахунком Рома програла, якби не Аліссон". Італійські ЗМІ про матч Шахтар – Рома