УКР РУС

"Свято досі триває, а гравців збірної завтра відгамселимо перед готелем". Пригоди українських вболівальників на Євро-2016

19 червня 2016

"Футбол 24" зібрав із Facebook феєричні пости журналістів Телеканалу новин 24 Ігоря та Юрія Гаврищаків про вояж у Францію - на матчі збірної України.

1. Початок подорожі. "Завжди возимо з собою шматочок Львова", - відзначає Енді Марковець, який також приєднався до компанії.

2. "2 дні = 5 країн". Привал у Брюгге. Ігор Гаврищак - на передньому плані, Юрій - у центрі.

3. "Тут просто немає пива, немає". У Брюгге, тобто.

4. "ФККЛ ін да хауз".

5. "От так виглядає дно в Брюгге. То навіть дном соромно назвати. Швидше... дніщє. "Я не сплю ведь, но всё будто бы во сне" - Коля Фаррел не брехафф".

6. "У Парижі пиво ллється рікою. Правда дуже очищене - транзитом через кількатисячь ірландців, але всьо таки ллється. Старі французи в легкому шовкові і пісяючих ірландських мальчиків поливають з балконів водою".

7. "В 2-й ночі на велосипедах порушувати усі правила дуже можна і вітається". Це Париж, крихітко!

8. "У Парижі як вдома".

9. "Потрапили в Парижі на марш рівності".

10. "Ліон. Зустрів нас Іван із Турки, який 15 лєт живе тут і створив клінінг компанію (лкп по-нашому) - прибирає під'їзди. А ше Іван займається на досугє перевезннями (Львів - Ліон) - 100 євро з людини. А ше, недавно, Іван відкрив у собі нову грань турківської бізнес-жилки - здає в оренду свою квартиру. І судячи з того, шо ми - перші клієнти - відкрив Іван цю грань дуже недавно. Але історія не про те. Перше, шо попросили в Івана - показати нам супермаркет, де можна купити пива. Іван нас завіз.

Знайшли акційний Льоф - по 20 єуро/30 пляшок. Взяли два ящики. Прийшли на касу і тут ту акцію пробити ніяк не можемо. Покликали адміністратора.

Іван: ескузімуа..., - кличе адміністратора. Вона не підходить.

Іван: ескузімуа, -далі не підходить.

Іван: Мадам...бл*ть.

Підійшла.

Вона: пиво не продається в день матчів.

Ми: так це ж не день матчу.

Вона: Ну....просто заборонили продавати. Не можна через футбол.

Ми (між собою): точно п*здить

Іван: бл*ть, ті французи...

Вона: залишіть пиво

Іван: ги-ги, ну добре...(то ги-ги з хитрою ухмилкою відразу видала, що турківська бізнес-жилка Івана придумала план)

Ми вже би і змирилися, якби не побачили смуглого ліонця, який вже встиг пробити 0,5 карлсберга і багет. Тикнули пальцем адмінстратору.

Вона: насправді не можна продавати фанатам. А ви, от у футболках, фанати.

Іван: так я ж не фанат, чьо я купити пиво не можу?

Вона: Ну, але з вами двоє, які у формі збірної. Ви потім ті пляшки на стадіон пронесете і нас оштрафують.

Збоку з'явилися нові герої в супермаркеті. Три рускєязичних, які побачивши ситуацію - промурчали: ета ані чєрєз рускіх не прадають.

Іван: Мерсі, - через кілька секунд додав своє фірмове, - "бл*ть"

Вийшли на вулицю. За секунду ми в футболках вже були в підземному паркінгу, а Іван знову зайшов в супермаркет з візком і взяв два ящики акційного пива. Ще через п'ять хвилин Іван пакував в машину акційний Льоф.

Іван потім розказав, що реально алкоголь не продають через рускіх фанатів. А марсельські пацани йому казали, що ті які били англійців - "то, курва, я вам кажу були фсб-шнікі. Вони, бл*ть, били точково. А не таково, курва, просто руками-ногами махати". А ше Іван каже, що "ті араби курва задрали. Робиш - робиш, а потім тобі бац і воно тобі вікно в машині виб'є", а "рейтинг збірної Франції за останні три роки дуже впав і французи ніяк той рейтинг підняти не можут, курва".

Інтєрєсно, шо за увесь час Іван ні разу не зняв свої термінаторські окуляри. Напевно, шоб в ньому не впізнали багатограного Івана - пєрєвозчіка-клінінгера і віднедавна рентал-магната".

11. "Поки одні в Ліоні вчилися бігати по траві, інші вже ходили по воді".

12. "Хлопці на дискотеці".

13. "Свято досі триває, а гравців збірної (бо збірна - це символ, а гравці йдуть і приходять) завтра відгамселим перед готелем".

14. "У матчі фанатів Україна зіграла значно краще (перемога 9-3)".

15. Далі буде.

"Одного дня Кантона увійде в ці двері". Як провести "золотий сезон" за "Карпати" і відкрити паб на честь Короля Еріка