УКР РУС

Суркіс озвучив позицію Динамо щодо розподілу місць в УПЛ – кияни готові віддати чемпіонство, але не Лігу чемпіонів

4 квітня 2020 Читать на русском

Президент Динамо Ігор Суркіс попередив, що клуб до останнього захищатиме свої інтереси у разі дострокового завершення чемпіонату України.

"Сьогодні футболісти так скучили за футболом, що готові грати не кожні три дні на четвертий, а кожні два на третій. Динамо – так точно! Аби лише закінчити чемпіонат і все було чесно. От Шахтар виграв чемпіонат – виграв, питань немає. Якби зараз спитали, то я б перший підняв руку і сказав, що Шахтар – заслужений чемпіон за тими матчами, що ми зіграли між собою і за підсумками 22 турів.

"УАФ повинна думати про клуби, а не використовувати нас, як повій": Суркіс обурений байдужістю до фінансової кризи в УПЛ

Шахтар – перший, Динамо – друге, Зоря – третя, Десна – четверта, Олександрія – п'ята, а Дніпро і Маріуполь грають перехідні матчі. На цьому б зупинилися, а зараз як це треба розуміти? Сьогодні я і Карпати можу зрозуміти, які за дев'ять турів можуть спокійно врятуватися. Нас треба доводити до відома, але нам жодного документу за весь час не прислали", – заявив Суркіс у ефірі Циганик Live.

Відзначимо, що єдиний зіграний тур другого етапу УПЛ ніяк не вплинув на перше (Шахтар) та останнє (Карпати) місце чемпіонату, натомість друга позиція змінилася. За підсумками першого етапу у зоні Ліги чемпіонів йшло Динамо, але в 23 турі кияни поділили очки з Десною і пропустили вперед Зорю.

Драма для Динамо, (не) бажаний успіх Ліверпуля та чемпіони усіх ліг: як завершиться сезон за бельгійського сценарію