УКР РУС

Суркіс: Буду сприяти, аби УЄФА дозволив єврокубкові матчі в Полтаві, Дніпропетровську й Одесі

24 травня 2015 Читать на русском

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб великий футбол повернувся у міста України.

"Багато часу на нараді з клубами Прем'єрі-ліги ми присвятили питанням безпеки на наших стадіонах. Усім чудово відомо, що багато міст зараз позбулися великого футболу і нам треба зробити все можливе, щоб УЄФА розширив список міст, які могли б проводити на своїх стадіонах матчі єврокубків. Мова йде про Одесу, Полтаву, Дніпропетровськ.

Я буду всіляко сприяти, щоб УЄФА під гарантії місцевих і центральних властей почув прохання Федерації та окремих клубів про те, щоб в єврокубках були задіяні й інші міста. Тим більше це важливо і для наших національних збірних, не забуваючи про те, що наступний відбірний цикл ми не зможемо почати у Львові через санкції, застосовані до "Арени Львів".

Ось такий "джентельменський" набір питань було піднято на нараді, за підсумками якого всі клуби погодилися з думкою, що також має бути створена стратегічна рада при президенті ФФУ, до складу якої увійшли б усі представники клубів, віце-президенти федерації. Це був би консультативний орган, який міг би реагувати на виклики, які є сьогодні в українському футболі", - розповів Григорій Суркіс.