УКР РУС

Суперліга отримала ще одного потенційного прихильника серед топ-клубів Італії – він грає у плей-офф ЛЧ

22 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Андрій Булеца

Президент Лаціо Клаудіо Лотіто не став категорично відкидати ідею європейської Суперліги, склавши компанію своєму колезі з Наполі Ауреліо Де Лаурентісу.

"Зрештою, єдине, що змінюється – це те, де можуть опинитися гроші. Але я вважаю, що такий турнір може вивільнити ресурси для клубів. Вас ніколи не дивувала роль УЄФА? Ви колись бачили орган регулювання енергетики, який також купує чи продає газ? Ні. Не можна бути водночас регулятором і продавцем. Треба бути тим чи іншим.

"Футболом керують старі люди, які не бачать перспективи": президент Наполі іронічно прокоментував запуск Суперліги

Спочатку нам усім потрібно заспокоїтись, прочитати постанову і точно зрозуміти, що Суперліга означає з юридичної точки зору, а потім подивимося, що робити. Ми також повинні пам'ятати, що ми захищаємо важливість чемпіонату Італії. Ми не можемо просто викинути це з вікна, чи не так? Нехай це називається не Лігою чемпіонів, а Суперлігою, факт залишається фактом – ми завжди маємо кваліфікуватися через національні ліги.

Єдине, що змінюється, – це те, куди зрештою потрапляють гроші. Досі гроші текли виключно вгору у бік влади. Теоретично це могло б звільнити багато ресурсів для клубів. За нинішнього стану справ УЄФА частину грошей залишає собі, частину витрачає, а частину розподіляє серед клубів", – наводить слова Лотіто Football Italia.

Зло чи дар божий: Суперліга отримала другий шанс, але Україна ризикує втратити нові перемоги над Барсою та Реалом