УКР РУС

Суперкубок після божевільної серії пенальті їде в Неаполь. "Ювентус" - "Наполі" - 2:2 (5:6). ВІДЕО

22 грудня 2014 Читать на русском

Поки інші італійські команди готуються до Різдва, "Наполі" і "Ювентус" в Катарі розіграли Суперкубок Італії.

На зимову паузу в чемпіонаті туринці пішли чемпіонами, а от неаполетанці - навіть не в зоні ЛЧ. Перемога в Суперкубку була важливою для обох команд. Наприклад, для Массіміліано Аллегрі цей трофей міг стати першим на чолі туринської команди, а Бенітесу перемога була аж ніяк не заява на фоні критики, яка на нього звалилася останнім часом.

Матч розвивався наче за сценарієм, який написали катарські шейхи: 1:1 в основний час, 1:1 в додатковий (причому, гол неаполітанців майже перед фінальним свистком) і божевільна серія пенальті, переможцями в якій таки вийшли неаполітанці.

Непорозуміння захисників "Наполі" призвели до виходу Тевес один на один з голкіпером, а аргентинський форвард такі моменти не любить марнувати - "Юве" повів у рахунку вже на 4 хвилині. Уже через 10 хвилин партенопейці мали чудову нагоду відігратися. Знову не найкращим чином зіграв захист -  цього разу туринський. К'єлліні головою скинув прямо на Гамшіка, той довго не думаючи, підправив собі під удар, але "чорно-білим" на допомогу прийшла стійка.

Початок другого тайму - повністю за номінальними гостями. Спочатку Кальєхон міг зрівнювати рахунок - Буффон вже постелився в протилежний від удару бік, але нападник не влучив у ворота. А вже за кілька хвилини Ігуаїн міг закинути м'яч за комірець Буффону, однак на допомогу туринцям знову прийшла стійка. Та аргентинський форвард таки добився свого на 68 хвилині, замкнувши головою навіс де Гузмана.

Матч плавно перейшов у овертайм, а там уже знову вийшли вперед туринці. І знову в головный ролі виступив Карлос Тевес. Погба розібрався з двома захисниками, віддав на аргентинця, той обхитрив опонентів неочікуваним маневром і білльярдно поцілив у кут - 2:1. Але останнє слово було за іншим аргентинцем. На останніх хвилинах пішов навіс з флангу і Ігуаїн в падінні таки проштовхнув круглого в сітку.

Справа дійшла до серії пенальті, яка так само вдалась на славу. Команди пробили аж по 9 ударів, поки не схибив Падоін, удар якого парирував Рафаел. "Наполі" тільки вдруге в історії став володарем Суперкубка Італії.

"Ювентус" - "Наполі" - 2:2 (5:6 по пен.)

Голи: Тевес, 4, 106 - Ігуаїн, 68, 118

"Ювентус": Буффон, Евра, К'єлліні, Бонуччі, Ліхтштайнер (Падоін, 79), Погба, Пірло (Перейра, 66), Маркізіо, Відаль, Тевес, Льоренте (Мората, 106)

"Наполі": Рафаел, Маджо, Альбіоль, Кулібалі, Гулям, Гаргано, Де Гузман (Жоржинью, 106), Гамшік (Мертенс, 79), Кальєхон, Давід Лопес (Інлер, 91), Ігуаїн