УКР РУС

Арсенал поступився Суонсі в дебютному матчі Мхітаряна

30 січня 2018 Читать на русском

Арсенал програв Суонсі в 25 турі англійської Прем'єр-ліги (3:1). Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

На 33 хвилині Монреаль замкнув класну передачу Озіла та відкрив рахунок у зустрічі. Не пройшло й двох хвилин, як Клукас влучним ударом відновив рівновагу.

У другому таймі Айю скористався жахливою помилкою Петера Чеха та вивів Суонсі вперед, а під завісу зустрічі Клукас встановив підсумковий рахунок на користь "лебедів".

Ліверпуль сенсаційно програв Суонсі – головному аутсайдеру АПЛ

Валлійці здобули другу поспіль сенсаційну перемогу, набрали 23 очки та піднялися на 17 місце АПЛ. Арсенал, у свою чергу, з 42 пунктами залишився на 6 сходинці турнірної таблиці.

Цей матч був примітний ще й тим, що в ньому за "канонірів" дебютував Генріх Мхітарян. Вірменин на 60 хвилині вийшов на поле, але врятувати свою нову команду від поразки не зумів.

Оборона Арсенала зіграла жахливо

Суонсі сьогодні діяв гостріше, створював більше моментів і ефективніше їх реалізовував. Вдячність за це – захисникам Арсенала, які не втомлювалися регулярно провалюватися. Мовсон у першому таймі свій момент не використав, але створив гол для Клукаса – за повного потурання гостьової оборони. Чому Ельнені не вступав у відбір, як Джака тримав героя зустрічі?

Помилки задньої лінії Арсенала виникали з неймовірною частотою, Айю та Фер занадто легко проскакували повз кількох опонентів. Суонсі міг ще до перерви встановити переможний рахунок, якби не героїчні підкати Ельнені. Другий гол на власні ворота привіз Чех, але дивне вкидання аута від Монреаля та ризикований пас назад від Мустафі теж заслуговують "теплих" слів. Шкодран поплатився за боязку гру й під час третього взяття воріт, коли його з легкістю протиснув Айю.

Які б мхітаряни та обамеянги на приїжджали на "Емірейтс", з такою обороною Арсенал є приреченим у боротьбі за топ-4.

Ліверпуль на виїзді розгромив Хаддерсфілд

Карлуш Карвальял вибудував ідеальний механізм для боротьби з грандами

Суонсі зустрічає суперників двома організованими ешелонами захисту на своїй половині поля. Позаду обороняються п'ять беків, над якими розміщується четвірка півзахисників. Мінімальні розриви між лініями та максимальна підстраховка позбавляють "граючих" команд простору. Вдруге поспіль це спрацювало на відмінно. Окрім гола, Арсенал, по суті, залишився майже без гольових моментів.

Зрозуміло, що проти більшості колективів англійської першості Карвальялу доведеться грати у відкритіший футбол, але зараз португалець заслужено отримує похвалу – він витягнув команду із зони вильоту (нехай і тимчасово) матчами проти Ліверпуля та Арсенала.

Гравець матчу – Сем Клукас

Клукас провів один з найкращих матчів у кар'єрі. Забив два голи, створив мінімум ще стільки ж моментів, відпрацьовував на оборону, і взагалі виглядав досить солідно на фоні вищих за класом візаві.

Цікаві факти

– Арсенал не виграє у 5 поспіль виїзних матчах у всіх турнірах.

– Суонсі вперше в цьому сезоні АПЛ виграв два матчі поспіль.

– Сем Клукас у поточному чемпіонаті завдав 3 удари у площину воріт суперників – всі вони завершилися голами.

– Петер Чех припустився 4 результативних помилок у цьому сезоні АПЛ – найбільше серед всіх гравців.

Англія. АПЛ, 25 тур

Суонсі – Арсенал – 2:1

Голи: Клукас, 34, 86, Айю, 61 – Монреаль, 33