УКР РУС

Судакова розхвалили, оцінили та знайшли йому клуб для топ-трансферу в Європу

25 травня 2023 Читать на русском

Хавбек Шахтаря та збірної України Георгій Судаков має хороші відгуки від футбольних експертів.

Судаков став героєм аналізу від європейського скаута, який публікує у Twitter треди про молодих футболістів під профілем PanoScout.

Серед головних козирів Георгія виділяють дриблінг, гра в пас, бачення поля, техніка, виконання стандартів та робота на команду. Тоді як в ігровому балансі, фізичній силі та повітряних дуелях хавбеку потрібно додавати.

Шахтар знищив Зорю і вбив чемпіонську інтригу – Йовічевіч переграв свого конкурента, безглузде вилучення, супергол

"Любить грати у вільній атакувальній ролі, яка дає змогу постійно шукати простір між лініями. Найкраще проявляє себе на позиції "вісімки". Має чудове бачення поля, знаходить партнерів передачами у вільні зони. Спокійно працює під пресингом, гарно виконує кутові та пенальті.

Бере ініціативу на себе та йде в обіграш на двох-трьох опонентів, завершуючи прохід ударами з будь-якої дистанції. Любить зміщуватися на фланги та підключатися в чужий штрафний майданчик.

Георгій Судаков – винятковий футболіст. Він вже готовий зробити наступний крок у кар'єрі. У нього є потенціал стати гравцем світового рівня", – так характеризує хавбека Шахтаря скаут. Жору оцінили на 8,8 з 10.

На думку PanoScout, хорошим варіантом для Судакова в Європі буде Наполі. Гравець збірної України впишеться в неапольські 4-3-3 на позицію "вісімки".

Наполі вміє дивувати неочевидними трансферами. Завдяки дешевим придбанням Кварацхелії та Кіма команда виграла Скудетто.

У цьому сезоні Судаков став незамінним гравцем основи Шахтаря. В активі Георгія 5 голів і 10 асистів у всіх турнірах. У квітні 20-річний півзахисник підписав з "гірниками" новий контракт на 5 років.

"Марадона б нами пишався". Наполі втратив зірок, але став вбивчою машиною, яка розносить Серію А і принижує Ліверпуль