УКР РУС

Суд оголосив вирок організаторам договірних матчів в Іспанії – екс-гравець Барселони вирушить за ґрати

24 квітня 2020 Читать на русском

Історичний випадок в Іспанії – місцевий суд визнав винними осіб, причетних до організації договірних поєдинків. Кілька винуватців відбуватимуть тюремне ув'язнення.

В Іспанії суд оголосив вирок у так званій "справі Осасуни". Керівництво клубу в 2012-2014 роках організовувало матчі з фіксованим результатом, шоб уникнути вильоту з Прімери. За іронією долі, це не допомогло – команда з Памплони в підсумку покинула елітний дивізіон.

Доведено, що деякі гравці Хетафе, Бетіса та Еспаньйола сумарно отримали 650 тисяч євро за допомогу в досягненні необхідного результату.

"Нам дали чотири презервативи та вазелін": екс-президент Барси – про першу ніч у в'язниці, Неймара і кращого за Мессі

9 підсудних із 11-ти були визнані винними. Найсерйозніше покарання отримав Анхель Віскай – колишній менеджер Осасуни перебуватиме за ґратами 8 років та 8 місяців. Екс-президент клубу Мігель Таверна і спортивний директор Хесус Перальта отримали по 6 років і 8 місяців в'язниці.

Гравці Антоніо Амайя та Хаві Торрес отримали по року позбавлення волі та 900 тисяч євро штрафу із відстороненням від футболу на 2 роки. До слова, останній у 2009 році провів 2 матчі за першу команду Барселони.

Це перший випадок в Іспанії, коли винуватці отримали тюремний строк за корупцію в спорті та організацію матчів з фіксованим результатом. Вирок може бути оскаржений до Верховного суду Іспанії, повідомляє AS.

Клуб Прімери нахабно купував матчі, але все одно вилетів: екс-гравець Барселони особисто передавав гроші