УКР РУС

Ступар: Тайсон мав отримати червону картку, – важко сказати, чим керувався арбітр

30 липня 2017 Читать на русском

Відомий український екс-арбітр Мирослав Ступар прокоментував дії суддівської бригади у матчі 3 туру УПЛ Сталь – Шахтар.

"Можливо, бригада арбітрів налаштовувалася на легку гру. Але Сталь довела, що не випадково здобула шість очок у двох стартових турах. Давно не було такого, що Шахтар в чемпіонаті України фолив частіше, аніж суперник.

Бондар не розібрався (або не хотів розібратися) на 52-й хвилині, коли пішла атака Шахтаря, Даніелян рукою притримав Тайсона, а Тайсон не просто відмахнувся головою, а зумисно рукою вдарив суперника по обличчю. Бондар бачив це чітко. За логікою арбітра тут напрошувалася жовта Даніеляну і червона – Тайсону. Тут не потрібно було бути великим сміливцем; потрібно було просто судити у відповідності до правил. Це мало бути вилучення. Але рішення було іншим. Тайсона не вилучили. Чим керувався Бондар? Важко сказати.

Бондаря не можна назвати топовим українським арбітром. Він часто помиляється, але відзначається спокійною, беземоційною манерою роботи. Було б справедливо, якби хоча б один арбітр поставив Фонсеку на місце, як свого часу ставили Луческу. Проте Бондар не зрадив собі – поговорив з Фонсекою і на тому все.

Невилучення Тайсона вплинуло на хід поєдинку. І якої реакції на дії Бондаря чекати від Комітету арбітрів? Чи буде хтось вибачатися перед керівництвом Сталі так, як вибачалися перед Чорноморцем? Це серйозна справа – відпускати все на самоплив не можна. Важливо, аби Бондар не відчув безкарності за свої дії, а Тайсон отримав покарання", – розповів Ступар Ua-football.

Ультрас Сталі мали намір зірвати гру з Шахтарем