УКР РУС

Ступар: Шахтар вдвічі більше за суперників фолить і отримує карток – це сигнал для Фонсеки

7 серпня 2017 Читать на русском

Відомий український екс-арбітр Мирослав Ступар оцінив роботу судді Миколи Балакіна у матчі 4-го туру УПЛ Шахтар – Маріуполь.

"У матчі були декілька моментів боротьби плече в плече, які Микола Балакін правильно розцінював. Проте були два епізоди, прийняті за підсумками яких рішення не прикрашають Балакіна.

На 32-й хвилині Бернард намагався наздогнати Мишньова, але це йому не вдалося. Тому Бернард стрибком прямою ногою в'їхав в ноги суперника. Це порушення правил з явною агресивною атакою суперника. Такий фол тягне на червону карточку. Балакін був поруч з епіцентром подій, але чомусь впевнено показав Бернарду лише жовту картку. Дивно, адже Микола проходить семінари арбітрів ФІФА, на яких акцентують увагу на таких моментах і закликають суворо карати за грубість.

Шахтар – Маріуполь: чи заслуговував Бернард на червону картку?

За рахунку 3:0 на 71-й хвилині Балакін скасував гол Феррейри, мотивуючи рішення тим, що нападник підштовхнув захисника. Непрофесійний підхід від арбітра, адже поштовху як такого не було.

Треба відзначити, що Шахтар знову, як і в матчі попереднього туру, вдвічі більше фолив і отримав вдвічі більше карточок – 17:9 та 4:2 відповідно. Для тренера це повинно бути сигналом", – цитує Ступара UA-Футбол.