УКР РУС

Степаненко: Всі футболісти "Шахтаря" і "Динамо" не проти натуралізації

12 грудня 2016 Читать на русском

Півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко поділився думкою про натуралізацію гравців для збірної України.

"Чи обговорюємо з бразильцями тему збірної України та можливої натуралізації? Так, ми спілкуємось на цю тему. Якщо футболіст високого рівня, готовий допомогти нашій країні, давно живе в Україні, поважає її і це його особиста ініціатива, то це могло б допомогти нашій збірній. Не всі з цим згодні. У кожного є своя думка. Ніхто нікому не нав'язує своїх поглядів. Але я вважаю, що деякі гравці "Шахтаря" могли б підсилити збірну. Прізвища? Всі ті, чиї імена з'являються у пресі. Зокрема, Марлос. Тайсон вже заграний за збірну Бразилії.

Ніхто не каже, що потрібно натуралізувати велику групу гравців. Але якщо футболіст сам зацікавлений, то чому б ні? Таке відбувається практично у всіх країнах світу.

Не можу говорити за всіх гравців збірної України. Рома Зозуля проти і відкрито про це говорить. Це його думка і ми її поважаємо. Всі футболісти "Шахтаря" і гравці "Динамо" загалом не проти натуралізації. Головне, щоб ініціатива виходила від самого гравця. Не правильно використовувати метод батога і пряника, змушувати когось чи давати якісь додаткові умови. А якщо людина сама хоче, то це цілком нормально", – зазначив Степаненко.

Як обійтися без натуралізації і бути успішними. 6 прикладів для збірної України

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу