УКР РУС

Станція метро "АРСЕНАЛьна". Вихід на другу сходинку

16 листопада 2010

Не тур, а просто супертур для "Арсеналу"! Всі три поки що головні конкуренти "гармашів" у боротьбі за титул втратили очки. Натомість підопічні Венгера переграли дуже міцного суперника на його полі. Проте окрім прориву "Арсеналу" на друге місце у 13 турі було ще багато цікавих подій.

Герой: Гарет Бейл
Валійська суперракета продовжує свій політ у "Тоттенхемі". Матч із "Блекберном" Бейл знову провів просто феноменально. Гравці "Блекберна" часто не лише губились при проривах лівим флангом півзахисника "Тоттенхема", Бейл зумів забити гол ще й після подачі із кутового. І як забив! Не найзручнішу подачу ван дер Варта валієць різким кивком голови перетворив у супергол. На рахунку Бейла окрім дубля ще й гольова передача у цьому матчі. Його неймовірний крос із лівого флангу, коли м’яч у найвищій точці досягнув приблизно пятиметрової висоти, майстерно використав Роман Павлюченко. "Тоттенхем" вже на відстані трьох очок від четвертого місця.

Команда: "Арсенал"
"Головні козирі, завдяки яким нам вдалося перемогти, це дисципліна, взаємодопомога, воля до перемоги та стовідсоткова концентрація протягом усіх 90 хвилин. Ось складова набраних трьох очок. Адже коли приїжджаєш на "Гудісон Парк" та граєш із "Евертоном" без повної мобілізації сил, то шансів на успіх нема" Арсен Венгер.

У матчі проти "Евертона" "Арсенал" показав гру, близьку до чемпіонської. Більшу частину першого тайму "гармаші" грали без м’яча, пильно тримали оборону, весь час шукаючи свою гру у атаці. Якраз вміння терпляче чекати свого шансу, коли гра складається на на твою користь, в останніх сезонах команді Венгера найбільше не вистачало. І ось у поєдинку із "Евертоном" бійцівський характер "Арсеналу" постав у всій красі. Окрім характеру, команда Венгера продемонструвала також звично високу індивідуальну майстерність. Від матчу до матчу невпинно набирає форму лідер середньої лінії Сеск Фабрегас. Хоча він уже виглядає чудово. На фоні Сеска його опонент у складі "Евертона" Мікель Артета зовсім розчинився на полі і врешті решт Мойєс його в середині другого тайму замінив. Відмінний поєдинок провів також Самір Насрі. Француз зробив кілька ураганних проходів, зупинити які було неможливо навіть за допомогою фолу, настільки швидко все робив Самір. Ще один вагомий чинник, що додав "Арсеналу" міцності — це надійна гра голкіпера. Лукаш Фабіанскі вже кілька матчів поспіль грає дуже впевнено, що передається і усій обороні "канонірів". Одним словом, матч із "Евертоном" продемонстрував, що нарешті команда Венгера знову готова до справжньої боротьби за титул, а не її імітації. І, треба сказати, ця готовність окреслилась дуже своєчасно — попереду у "гармашів" поєдинки із "Тоттенхемом", "Астон Віллою", "Фулхемом", "МЮ" та "Челсі".

Розгром: "Челсі" - "Сандерленд" - 0:3
На користь "Арсеналу" говорить і те, що конкуренти в цьому сезоні грають не так потужно, як у попередніх сезонах. Принаймні "Челсі" вже давно на "Стемфорд Брідж" так не програвав. Цілком можливо, що це нещасний випадок, адже така поразка може трапитися із кожним. Хоча за відсутності лідерів "Челсі" справді виглядає не так абсолютно, як завджи. Це особливо стосується середньої лінії, яка без Есьєна та Лампарда значно сиротіє. Як наслідок, фланги працюють на багато менше, адже не отримують регулярної поживи у вигляді гострих передач. До центру півзахисту навіть Дрогба намагався зміщуватись, хоча і від цього користі було мало. До честі команди Анчелотті потрібно сказати, що казковий поєдинок провів "Сандерленд". Підопічні Стіва Брюса безумовно зіграли свій найкращий матч у цьому сезоні, а гол Онуохи, коли він на шляху до воріт не помітив Мікеля, Коула та Івановіча, його окрасою.

Дуель: Ульє-Фергюсон
Жерар Ульє продовжує залишатись одним із найбільш неприємних суперників для Алекса Фергюсона. Свою нову команду на матч проти "Манчестер Юнайтед" французький наставник налаштував як на останній бій. Що цікаво, "МЮ" програв фланги "Астон Віллі". Олбрайтон, а особливо Даунінг, майже повністю переграли своїх візаві на краях поля. Стюарт Даунінг взагалі провів найкращий поєдинок у сезоні. Шостий номер "Вілли" просто замучив Веса Брауна на правому фланзі "МЮ". Хоча команда Фергюсона таки врятувала програний матч. Відіч, який напомилявся на кілька поєдинків вперед, виправився наприкінці гри, забивши прекрасний гол. Манкуніанці продовжують бити рекорди — 13 матчів без поразок на старті сезону!

Феномен: Рорі Ділап
Рорі Ділап продовжує створювати паніку у штрафних майданчиках суперників. Кілька фантастичних за силою вкидань аутів від півзахисника змусили "Ліверпуль" оборонятись ледь не усією командою! Хоча забив у ворота мерсисайців "Сток Сіті" якраз без допомоги Ділапа. Таким чином, The Potters не лише здобули перемогу над найбільш титулованою командою Англії, а й обігнали її в турнінрній таблиці — тепер "Сток" десятий, а "Ліверпуль" одинадцятий.

Нічия: "Ньюкасл" - "Фулхем"
Хвилина мовчання перед кожним із матчів 13 туру на честь воїнів, що воювали за мир, символічна для "Фулхема". Команда Х’юза продовжує залишатись найбільш миролюбною у цьогорічній Прем’єр-лізі. Матч проти "Ньюкаслу" став восьмим у сезоні, який "Фулхем" звів у нічию. Але, оскільки у "котеджерів" не так багато перемог, як у конкурента за цим показником — "МЮ", тому "Фулхем" поки що знаходиться серед претендентів на потрапляння до Чемпіоншіпу.

Виклик до збірної: Бен Фостер
Вдала гра у останніх матчах Бена Фостера змусила знову заговорити про конкуренцію у рамці воріт збірної Англії. В матчі проти "Манчестер Сіті" не так вже й багато небезпечних ударів було по воротах "Бірмінгему", проте коли треба було врятувати — Фостер не підвів. Не багато, не мало — п’ятий сухий матч голкіпера у цьому сезоні. Хоча конкуренти Фостера за місце у збірній, Харт та Грін, також у цьому турі взяли по "кліншіту". Кого із трьох голкіперів вибрати основним — досить приємний головний біль для Капелло, треба визнати.

Битва за виживання: "Вест Хем" - "Блекпул"
Все більше хмар згущується над Аврамом Грантом та його "Вест Хемом". Сім матчів без перемог та остання сходинка у чемпіонаті — не надто приємна тенденція. Хоча у матчі із конкурентом у боротьбі за виживання ближчим до перемоги був "Блекпул", тому нічия все ж таки на користь "Вест Хема". Ех, забив би Чарлі Адам із центрального кола, перекидаючи м’яч через Роберта Гріна, про гол Ельмандера у ворота "Вулверхемптона" ніхто б не згадав!

Ассистент: Шарль Н’Зогбія
Вже майже програний епізод француз елегантно перетворив на гольову передачу.


 

Гол: Ельмандер
Це треба бачити!