УКР РУС

Стандартна перемога і дебют Соси. "Атлетіко" - "Валенсія" - 2:0. ВІДЕО

15 січня 2014 Читать на русском

У матчі-відповіді за право грати у чвертьфіналі Кубка іспанського Короля мадридський "Атлетіко" без проблем розібрався із суперником "Динамо" в Лізі Європи.

Нагадаємо, перший матч у Валенсії завершився драматичним миром 1:1. Сьогодні ж вперше відтоді, коли переїхав з "Металіста", дебютував Хосе Соса, який загалом провів на полі 58 хвилин - багато подавав зі стандартів, але не гостро. І тільки-но на місці біля кутового прапорця його заступив партнер і капітан команди Габі, як Годін забив - Дієго перевисів суперника, а Гуаїта помилився на виході. Ще одна подача зі стандарту привела до другого голу у виконанні Гарсії.

Валенсійці могли забити, але Куртуа діяв неперевершено. Варто відзначити, що у гостьовій грі команда Піцці зіграла набагато бідніше в атаці, ніж на "Местальї".

"Матрацники" не програють в Кубку, чинними володарями якого є, тепер уже 13 матчів. У чвертьфіналі суперником "Атлетіко" буде або "Бетіс", або "Атлетік" з Більбао.

Основні моменти гри

Уже на старті поєдинку Хосе Соса міг забити. Гуаїта вискочив із воріт на перехоплення і вибив снаряд головою, а хавбек збірної Аргентини з льоту пробив майже від центра поля - над воротами.

У гостей пристрілювався з-за меж карного Поштіга - вище, а ось Фегулі косили на лінії штрафного - міг рефері і пенальті угледіти, але навіть не свиснув фол. Зате помітив симуляцію Баррагана у боротьбі з Філіпе Луїшем - не хоче Естрада Фернандес "наспівати" пенальті у ворота "атлеті".

Мадридці кілька разів могли забивати, але навіси і простріли не доходили до партнерів буквально на кілька міліметрів. Відзначимо, що Соса переважно подає стандарти у нинішньому матчі - як зліва, так і справа.

На 41-ій було два непоганих моменти у валенсійців, та з ударом Бернат в ближню дев'ятку справився Куртуа, а далі Поштіга виграв верх і спрямував снаряд понад рамкою.

На початку другої половини господарі відчутно притиснули і після кількох поспіль стандартів забили. Останній кутовий став предметом протестів "кажанів" і саме з нього Дієго Годін і забив. Причому вперше подавав не Хосе Соса - у нього стандарти наразі не пішли.

Тільки аргентинець пішов з поля за задумом Дієго Сімеоне, як "Валенсія" створила дуже суттєві моменти. Двічі блискучі сейви продемонстрував Куртуа - спершу Тібо витягнув удар в правий кут, а потім ще й в лівий.

"Валенсія" втратила момент, коли могла дотискати "атлеті", натомість у кінці зустрічі вже не змогла нав'язати боротьбу і пропустила ще з одного кутового. А потім ще й Парехо отримав другу картку за дисципліну і дочекався червоного світла.

"Атлетіко" - "Валенсія" - 2:0 (0:0)

Голи: Годін, 51, Р. Гарсія, 88

Вилучення: Парехо, 90+1 (друга жовта)

"Атлетіко": Куртуа - Хуанфран, Міранда, Годін, Філіпе Луїс - Тьягу, Габі - Туран (К. Родрігес, 82), Соса (Коке, 58), Рауль Гарсія - Дієго Коста.
 
"Валенсія": Гуаїта - Барраган, Рікарду Кошта, Матьє, Бернат - Хаві Фуего, Парехо - Фегулі (П'ятті, 67), Мічел, Картабія (Алькасер, 56) - Поштіга (Пабон, 79).