УКР РУС

Стандарти, швидкість та характер: які зміни вже помітні у грі збірної з новим тренером

30 червня 2023 Читать на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Лише кілька днів Сергію Реброву вдалося попрацювати зі своєю новою командою. Але навіть у таких умовах він зумів дати максимальний результат, а деякі зміни у грі помітні вже зараз.

Кілька тренувань та три матчі можуть виглядати доволі "бідним" матеріалом для аналізу. Та фахівці вже помітили низку нових моментів у стилі, за розвитком яких цікаво буде спостерігати. Футбол 24 розповідає про зміни у грі національної команди.

Блохін, Шевченко й решта у полоні "традиції", Маркевич-унікум з нюансом – як склалася доля екс-тренерів збірної України

Стандарти як суперсила

"Навіс – захисники вибивають м'яч", – саме ці слова ми часто чули після того, як збірна України виконувала стандарт. Вкрай мало голів нам вдавалося забивати зі штрафних та кутових, тому кожен такий випадок ставав приємним сюрпризом.

Але з приходом Реброва ситуація повинна змінитися. Принаймні вже є якісні зрушення у цьому напрямку. Гол Забарного після навісу Циганкова переламав хід гри з Північною Македонією. Під час розбору моменту видно, як грамотно рухаються наші футболісти, перешкоджаючи захисникам та звільняючи простір для Забарного. Напрацювання моменту помітне неозброєним оком, і хочеться сподіватися, що надалі ми часто будемо розбирати цікаві розіграші зі стандартних положень.

Молодість = швидкість

У розпорядженні Сергія Реброва є багато молодих виконавців з топовими швидкісними параметрами. Мудрик, Циганков, Тимчик, Судаков – ці хлопці є справжнім кошмаром для захисту суперника. Конопля та Матвієнко теж не соромляться робити флангові забігання, а один з таких проходів Юхима дав більш ніж чудовий результат.

Також бачимо бажання тренера змусити гравців швидко рухати м'яч та приймати рішення. Вдається поки що не все, але моментами гра виглядає дуже непогано. Результативність команди у матчах з Німеччиною та Північною Македонією – яскравий приклад.

Очевидно, що роботи в Реброва ще багато, проте міцний фундамент під неї вже закладений. Якщо йому вдасться реалізувати потенціал гравців на максимум – у рейтингу ФІФА наша команда опиниться значно вище.

Битися до останнього

Напевно, найбільш виразна риса збірної з приходом Реброва, яку наперебій хвалять усі. Не опустити рук з Німеччиною, оформити просто фантастичний та такий важливий камбек з македонцями – наша збірна навчилася витягувати "на жилах" там, де поки що бракує класу.

Так, "валідольні" емоції для вболівальників запам'ятаються надовго, але полегшення, яке приходило з успіхами збірної, набагато яскравіше. Далеко не у всіх матчах все буде йти за сценарієм, і тоді врятувати зможе лише характер. На щастя, в наших хлопців з цим проблем більше не буде.