УКР РУС

Срна: Буде справжнє дербі, і нехай львів’яни самі обирають, за кого вболівати

19 квітня 2016 Читать на русском

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна поділився думками щодо виступу "гірників" у чемпіонаті України, Кубку та Лізі Європи.

- Чи ви вірите в те, що вам іще до снаги виграти в "Динамо" чемпіонські перегони?

- Звичайно, вірю. Буде дуже важко, коли подивитись, який у нас сьогодні чемпіонат. Але "Ворскла" - гарна команда, ми маємо вірити. Буде - буде, не буде - не буде. Це футбол, це життя, це треба пережити. Ми всі мусимо бути щирими перед собою! Кожен повинен знати, чи зробив він максимум, чи ні. Я рахую, що всі футболісти професіонали. Сьогодні всі дають свій максимум, хтось може більше. Побачимо наприкінці сезону, який матимемо результат.

- "Динамо" вилетіло від "Олександрії", швидше за все, через недооцінку суперника. Чи немає зараз такого мікроклімату в колективі?

- Та я б не сказав щодо недооцінки! Знаєте, нам було важко з "Олександрією", коли ми перемогли на їхньому полі з рахунком 3:2. Три дні тому вони обіграли "Зорю" - 2:0. Перемогли "Динамо", і на "Олімпійському" зіграли 1:1… "Олександрія" заслуговує на повагу. Тому справа не в недооцінюванні, а в гарних якостях цієї команди й тренера. Там завжди чудова атмосфера. Все ж "Шахтар" на папері фаворит, але це треба довести в двох іграх півфіналу.

- Що для вас за нинішніх умов, як для капітана "Шахтаря", означає вихід у півфінал Ліги Європи?

- Для мене це не сюрприз, що стосується якості й кількості футболістів. Із такою командою і таким тренером ми повинні бути в півфіналі! Та якщо дивитися, в якій ситуації ми перебуваємо, звичайно, це дуже серйозний крок.

- Ваші думки щодо "Севільї"? Які сильні сторони відзначите?

- "Севілья" - команда, яка багато разів вигравала Лігу Європи і Кубок УЄФА. Вона перебуває на сьомій позиції в чемпіонаті Іспанії, та це нічого не означає. Це команда, котра заслуговує на повагу. В них гарний тренер, футболісти з відмінними індивідуальними діями. Також вони мають Коноплянку, що може надати багато важливої інформації стосовно "Шахтаря". Але все стане зрозуміло на полі. Два матчі… Я вірю в свою команду і гадаю, що шанси 50 на 50.

- Мірча Луческу раніше казав, що "Шахтар" не має ресурсів для перемоги в Лізі Європи. Наразі, коли ви за два кроки до фіналу, чи відчувається, що є ці сили й мотивація?

- Містер вам дає одну інформацію, а нам - іншу. Ми дійшли до півфіналу, Містер дуже сильно вірить у команду! Якщо би він не вірив, ми б не були тут, тому ми справедливо і заслужено потрапили до півфіналу Ліги Європи.

- Матч із "Динамо" вирішено проводити у Львові. Чи відчули, нарешті, що Львів теж готовий уболівати за "Шахтар"?

- Ми не маємо проблем, коли виступаємо у єврокубках - усі вболівають за нас. Причина такого рішення полягає в тому, щоби не летіти зі Львова у Запоріжжя, адже до цього і після на нас чекають матчі із "Севільєю". Так вирішили, аби не втрачати час. Один переліт багато важить. Я вірю, що буде гарне справжнє дербі, і нехай львів’яни самі обирають, за кого вболівати.

"Динамо" ­ "Шахтар". У кого більше шансів на чемпіонський титул?