УКР РУС

Сопко назвав спільну рису Йовічевіча та Луческу – це робить тренера СК Дніпро-1 гідною заміною Де Дзербі у Шахтарі

28 червня 2022 Читать на русском

Експерт телеканалів Футбол Олександр Сопко поділився думками щодо можливого призначення Ігора Йовічевіча на посаду наставника Шахтаря.

"Йовічевіч у Шахтарі? Думаю, що Йовічевіч на сьогодні – це найоптимальніша кандидатура з двох причин. Перша – він тренер, який працював в Україні, інтегрований в український футбол, знає його слабкі та сильні сторони, знає рівень команд, футболістів, відповідно бачить резерви кожного клубу. Друга причина – він ментально нарівні, можливо, з Луческу готовий працювати за нинішніх екстремальних умов.

Йовічевіч вже покинув СК Дніпро-1 заради Шахтаря, – джерело

По-перше, тому, що він пережив війну в 90-х, у колишній Югославії. По-друге – Йовічевіч вивчив мову, йому простіше розуміти футболістів, донести їм свої думки, він усвідомлює ступінь нинішніх труднощів і, мабуть, готовий переживати їх разом із командою, країною та йти до кінця.

Ну і третя причина – він таки потребує зміни вагової категорії, бо амбіції вже давно змушують його вийти на новий рівень складнощів, потенціалу та перевірити себе у топ-клубі. Все разом робить кандидатуру Йовічевіча оптимальною.

Єдиний момент – це юридично-етичне питання, які у нього прописані стосунки у контракті з СК Дніпро-1, плюс він там зробив хорошу роботу, у команди з'явилися перспективи, у тренера гарні стосунки з футболістами, його люблять уболівальники. Відповідно, кинути своє дітище йому, напевно, буде непросто, як і будь-якому тренеру", – поділився Сопко у інтерв'ю Footboom.

Нагадаємо, Йовічевіч тренував СК Дніпро-1 з вересня 2020 року. Минулий скорочений сезон команда завершила третьою і гарантувала собі участь у кваліфікації Ліги Європи. Шахтар ж виступатиме в групі Ліги чемпіонів.

Росія напала на Україну: Роналду молиться за мир, новий тренер Зорі, "дерусифікація" Челсі (LIVE)