УКР РУС

Сміттяр із 25-річним стажем. Дивовижна історія панамського лайнсмена, який працюватиме на ЧС-2018

23 травня 2018 Читать на русском

Панамський лайнсмен Габріель Вікторія, якого ФІФА обрала обслуговувати матчі ЧС-2018, став відомий на увесь світ завдяки своїй непересічній історії.

Габріель Вікторія розпочав свою суддівську кар'єру, потрапивши у доволі курйозну ситуацію. Як і переважна більшість панамських хлопчаків, він мріяв стати футболістом, однак усі його плани перекреслило вилучення у 17-річному віці. По завершенні матчу арбітр запитав у Вікторії, чи не хотів би він обслужити наступну гру, і Габріель одразу погодився. Цікаво, що рефері, який показав Вікторії червону картку згодом став хрещеним батьком його доньки.

ЧС-2018: арбітр турніру отримав пожиттєву дискваліфікацію за договірні матчі

Вікторія почав працювати асистентом головного арбітра у 2001 році, однак вирішив не покидати свою основну роботу. Вже майже чверть століття Габріель сумлінно виконує обов'язки сміттяра на вулицях Панами. Після того, як ФІФА оголосила список арбітрів та асистентів для ЧС-2018, Вікторія став справжнім героєм на своїй батьківщині та опинився на вустах майже усіх світових ЗМІ.

"Я прибираю сміття вже 25 років. Мені подобається моя робота. Я дуже гармонійно працюю зі своїми колегами, немає жодного стресу. Ми завжди перебуваємо у чудовому гуморі та, коли потрібно виконувати свої обов'язки, ми це робимо", – розповідає Габріель Вікторія.

Панамські рефері отримають зарплату за відпрацьовані матчі, а цього зовсім недостатньо, щоб прокормити сім'ю. Відтак, практично кожного дня Вікторія прокидається близько 4 години ранку та вирушає на свій улюблений сміттєвоз. Після основної роботи Вікторія відправляється на важкі тренування.

Вікторія розповідає, що коли дізнався про виклик на ЧС-2018, то просто втратив дар мови.

"Мене переповнювали емоції і я не міг розмовляти зі своєю дружиною. Вона вже збиралась дати мені якісь таблетки, але я сказав їй, що це просто емоції. Я вдячний Богу за можливість працювати на Мундіалі. Я вірив, що цей момент колись настане, адже Бог завжди виконує свої обіцянки. Однак мене зовсім не дивує те, що панамьский рефері буде обслуговувати матчі чемпіонату світу, адже коли ти важко працюєш, то немає нічого неможливого", – зазначив Вікторія.

Панамський сміттяр-арбітр зізнався, що збирався завершити кар'єру цього року після серйозної розмови зі своєю дружиною, однак список ФІФА змусив його відкласти це рішення: "Я працюватиму щонайменше ще один рік, а потім хочу стати інструктором для майбутніх рефері".

Вікторія також визнає, що професія сміттяра та виклик на ЧС-2018 зробили його дуже популярним у Панамі: "Це доволі курйозно, але один фанат попросив подарувати йому футболку, в якій я працюватиму на чемпіонаті світу".

Додамо, що в Росії Габріель Вікторія складе компанію своєму співвітчизнику – головному арбітру Джону Пітті. Раніше панамський лайнсмен вже обслуговував матчі ЧС-2015 U-20, що проходив у Новій Зеландії, а також брав участь у ЧС-2017 U-17, який приймала Індія. Крім цього, Вікторія працював на Копа Амеріка 2016.

Рестлер, лікар, архітектор та інші цікаві професії футболістів після спортивної кар’єри