УКР РУС

"Смішний навіть на полі": Зінченко у комедії року – британська преса хвалить, а фани регочуть після Ліверпуль – Ман Сіті

8 лютого 2021 Читать на русском

Олександр Зінченко з гідністю пройшов надскладне випробування на Енфілді, але запам'ятався неігровим епізодом.

Наш хавбек провів 90 незабутніх хвилин, а Манчестер Сіті ще на крок наблизився до титулу. Зінченко вистояв під тиском, можливо, найкращої атаки планети. Цілісний поєдинок українця вразив британську пресу, яка відзначає передусім надійну гру в обороні. Після феєричного тріумфу у лігві прямого конкурента Сашко може похвалитись унікальним досягненням. Він володіє найвищим відсотком перемог в історії "містян" серед гравців, що відіграли більше 10-ти матчів. Бомбезно. Звісно, що мегасмішний епізод з Діашом найчастіше згадується у соцмережах, але це навіть добре. Харизматичний Зіна поволі стає улюбленцем "блакитної" частини Манчестера.

Ліверпуль – Ман Сіті: Зінченко тримає марку, рекордне шоу гравця сезону, найгірший чинний чемпіон в історії АПЛ

Оцінки англійських ЗМІ

Суворий Manchester Evening News оцінює його другим найнижчим балом у складі "містян" – 6. Стільки ж отримали ще двоє партнерів по обороні – Діаш з Канселу. Абсолютно найгіршим виявився алжирський вінгер Ріяд Марез (5). "Схоже, Зінченко виправдав ставку Гвардіоли, який розглядав на цю позицію й Ляпорта, навіть попри кілька неприємних миттєвостей у боротьбі з Салахом. Олекс був важливим гвинтиком атакувального механізму Сіті на правому фланзі, який генерував майже усю небезпеку'', – пише видання.

City Xtra висловлює претензії через "дивний хиткий момент". Очевидно, йдеться про вривання Трента. Останній легко обійшов українця й небезпечно подав на лінію воротарського. Далі – лише компліменти: "Зінченко віддячив Пепу за довіру, адже Ляпорт залишився на лаві запасних до фінального свистка. Він непогано тримався проти Салаха. Ще один обнадійливий виступ". Щоправда позитивний відгук вилився у 7,5 бала. Марез – з аналогічною оцінкою. Менше тільки в Едерсона (7).

Sportskeeda хвалить Зінченка за характер, мовляв, не знітився під тиском Салаха, пропонував себе на чужій половині поля: "Фактично він впорався з усіма своїми завданнями. У його активі кілька перехоплень і своєчасний виніс з небезпечної зони. Тим паче українець не дозволив розгулятись найгострішому гравцю Ліверпуля. Єгиптянин, окрім пенальті, майже нічого не створив". У підсумку маємо чергову середню оцінку на рівні з Родрі або Канселу (7/10).

Sky Sports не сподобалась гра нашого футболіста у стартові 45 хвилин. "Можливо, Александр-Арнольд страждав через проблеми з ногою, але він охоче атакував Зінченка. Момент з передачаю на Мане мав усі шанси завершитись результативно. У першому таймі українець привіз на власні ворота необов'язковий кутовий, зігравши трохи незграбно. Однак після перерви він демонстрував вражаючу надійсність", – підсумовує авторитений ЗМІ. Сашку поставили "шістку". Для прикладу, той же Діаш награв на 5.

90min захоплюється виступом одного з лідерів збірної України. Оглядач АПЛ – Метт О'Коннор-Сімпсон – пише про "черговий дивовижний перфоманс" лівого фулбека Гвардіоли. "Дисциплінований в обороні та активний попереду", – зазначає автор, нагородивши вихованця Шахтаря високою "сімкою".

Squawka виділила найбільший позитив у грі Олександра: "Так, він справді гарно підключався до атак, але 3 перехоплення свідчать самі за себе. Зінченко нарешті повністю влився в оборону Ман Сіті". Що ж, потенційно пекельний іспит на Енфілді завершився ще й особистим тріумфом Зіни. Тепер потрібно втримувати високо підняту планку.

Соцмережі регочуть

"Рубен Діаш вкладає Зінченка спати".

"Діаш посунув Зінченка ніби той тренувальний килимок. Це один з найкращих моментів, які я бачив останнім часом".

"Діаш волочить Зінченка за голову по газоні – це єдиний приємний епізод з першого тайму. Справді добре".

"Діаш, який посуває Зінченка, наче м'яку іграшку, може стати моїм улюбленим моментом в сезоні.

"Діаш домінує над Зінченком". Кхм...

"Зінченко – смішний навіть на полі! Зараз лусну зі сміху".

"Подача Зінченка перед другим голом – це дрібниця, яку можна легко проігнорувати, але вона здійснила тиск на оборону Ліверпуля... ось що він приносить зліва".

Ліверпуль у критичному стані: нокаут від Пепа, який повторює культовий Мілан із українцем, а Клопп – не такий крутий