УКР РУС

Смалійчук про провал Карпат: Уся вина лежить на мені

23 вересня 2017 Читать на русском

Футбольний агент Олег Смалійчук розповів про свою роль у львівських Карпатах та зізнався, що саме він винний у незадовільних результатах команди.

"Я футбольний менеджер, агент Серхіо Наварро та Даріо Друді. Я той, хто запропонував президенту Карпат Петру Димінському проект і стратегію розвитку та перевтілення "зелено-білих" в європейський клуб. Без посади і без зарплати, я хотів реалізувати цей проект, аби вивести Карпати на реальний європейський рівень.

Чи ідеї знайшли своє відображення в реальності? Наразі, ні. В чому причина? Тут краще напряму спитати: "Хто винен?". Відразу скажу, що винен, насамперед, я. Причини? Їх багато. Трохи згодом зробимо аналіз і розберемося. Однак, я б хотів, щоб мене всі мене почули: левова частка вини лежить на мені. Я помилився не в одному питанні. Не розрахував менталітет і наш "прохолодний клімат".

Такі проекти потребують часу? Це одна з помилок колишнього тренерського штабу. Вони хотіли, при нашому кліматі, посадити іспанське апельсинове дерево, яке б дало плоди вже за три місяці. На жаль, Серхіо Наварро не врахував доволі багато аспектів, пов’язаних з українським менталітетом, через які не досягнув бажаного результату і був змушений піти.

Даріо Друді написав заяву про відставку після матчу проти Маріуполя – вона лежить на столі в керівництва

Гравці не зрозуміли його ідей? Ні, тут винен я. Не хочу чіпати команду, бо вона віддавалася повністю. Обговорювати гравців зараз не доречно. І гнів фанатів я розумію дуже добре, погоджуюся з ним. Уся вина лежить на мені, і лише мені за все відповідати перед президентом клубу. До речі, хто б що не говорив, але виконавчий директор клубу Даріо Друді написав заяву про відставку після матчу проти Маріуполя – вона лежить на столі в керівництва. Він не тримається за посаду. Даріо – професійна людина, яка чудово розуміє: якщо помилився, то треба відповідати.

Які шляхи вирішення ситуації ви бачите зараз? Шлях один – треба зціпити зуби і дуже тяжко працювати. Всім! Мені в першу чергу. Я не маю до команди претензій. Вона ще не показала, на що спроможна. Футбол – це не одна гра, це сезони. Тому ще є час виправити ситуацію. Завдань з нас ніхто не знімав, ми будемо вмирати, але зробимо все, щоб їх виконати. Мені постійно пригадується фраза видатного спікера сера Кена Робінсона: "Хто морально не готовий помилитись, той ніколи не зможе створити щось оригінальне". І повірте, якби не хотілося нашим ворогам, ми створимо у Львові щось оригінальне", – цитує Смалійчука офіційний сайт Карпат.

Результат Карпат – повне відображення справ всередині клубу