УКР РУС

Сльози від ді Натале. Підсумки 32 туру Серії А

11 квітня 2011

Тотті собі не зрадив, і як він це звик робити в останніх матчах, відзначився дублем.

Причому він забиває по два голи, які зазвичай є дуже важливими для його команди — 2:0 з “Лаціо” і 2:2 з “Фіорентиною”. Цього ж разу інтрига була ще більшою, та й збереглася до самого фінального свистка. Зважаючи на те, що суперником “Роми” був “Удінезе”, і ці дві команди все ще залишаються претендентами на потрапляння у Лігу чемпіонів, то саме ця гра і заслужила на звання матч туру.

Вирішальну роль у матчі відіграли капітани — Антоніо ді Натале та Франческо Тотті. У першому таймі голів забито не було, оскільки все найцікавіше команди відклали на другу половину, а вірніше на її кінцівку. На 56-ій хвилині Тотті засмутив уболівальників “Удінезе” які прийшли підтримати своїх улюбленців на “Фріулі”.

Відзначився Імператор з позначки, ударом “панєнкою” перегравши голкіпера “чорно-білих”. Такого виконання від Франческо Хандановіч не чекав — 0:1.

До честі господарів, вони боролися до останньої хвилини. За відсутності Алексіса Санчеса найбільш грізним в атаці був Антоніо ді Натале і саме він на 88-ій хвилині відновив паритет — 1:1. Після цього гравці “Удінезе” повірили, що їм вдалося врятувати нічию, однак останнє слово у матчі залишилося за Тотті. Через дві хвилини після того, як “Рома” розвела м’яча з центра поля, капітан “вовків” знову відправив м’яча у ворота “Удінезе”, чим страшенно розчарував Антоніо ді Натале.

Тим самим  Франческо Тотті приніс перемогу “Ромі”, через що і заслужив на звання героя туру.

Після цього матчу “Рома” все ще відстає від “Удінезе”, яке опустилося на п’яту позицію, на 5 пунктів. Четвертим став “Лаціо”.

“Орли” ж змогли потрапити у зону Ліги чемпіонів завдяки своєму голкіперу Муслері, та двом влучним ударам. До речі, саме стільки разів “орли” зуміли влучити рамку воріт суперника.

А відкрив рахунок у матчі Андерсон Ернанес, і саме його удар став найкращим голом у турі.

Хоча красиво забивав і півзахисник “Мілану” Кларенс Зеєдорф у поєдинку з “Фіорентиною” і його гол неабияк допоміг “россо-неррі” перемогти. А під завісу першого тайму Пато зробив рахунок — 0:2, тільки от на другу половину зустрічі вийшла вже зовсім інша “Фіорентина”, яка не збиралася так просто віддавати гостям очок. А коли на 79-ій хвилині Варгас відквитав один м’яч, господарі помчали вперед рятувати нічию.

Допоміг “фіалкам” повірити в себе і Златан Ібрагімовіч, який на 87-ій хвилині сказав щось дуже неприємне чи то до себе, чи то до бокового арбітра і головному довелося заступитися за лайнсмена червоною карткою. То ж Ібрагімовіч перемагає у номінації вилучення туру.

І не лише через це, що заробив його на “рівному місці”, а й тому, що це був його перший поєдинок після відбуття дискваліфікації. Тепер Златан ризикує пропустити ще чотири матчі.

Проте, завдяки вдалим діям в захисті “Мілан” зумів привезти з Флоренції три пункти і не дозволив “Наполі” зрівнятися з собою за набраними очками.

Неаполітанці ж не полишають надій на Скудетто, і цього разу на шляху до нього вони в гостях здолали “Болонью”. Здолали без надзусиль, і навіть без лідера атак Кавані, який цього разу був 12-тим гравцем своєї команди підтримуючи її з трибун. До речі, останнього на вістрі атаки чудово замінив Джузеппе Маскара на рахунку якого перший гол у матчі.

Забив він його після вдалих дій у нападі Лавессі. Став Лавессі і “співучасником” другого голу — саме Езекієля збили у карному майданчику "Болоньї" і Гамшік реалізував пенальті.

“Наполі” переміг - 2:0 і далі на три очки відстає від “Мілану”. Та як було "маленьким віслюкам" не перемогти, якщо навіть у гостях їхні шанувальники неабияк підтримують своїх улюбленців. В черговий раз фани “Наполі” перемагають у номінації вболівальники туру.

Команда, що йде третьою - “Інтер” переміг в рідних стінах “К’єво”. Цим він перервав свою двоматчеву програшну серію, і дещо покращив настрій Леонардо, який вже був подумував про те, аби залишити тренерський місток “нерадзуррі”.

Одразу ж за вже згаданими командами комфортно почуває себе на сьомому місці турнірної таблиці “Ювентус”. Після перемоги в минулому турі над “Ромою” усі чекали від “старої синьйори” легкої звитяги і над “Дженоа”. Та що туринцям буде непросто дав зрозуміти їхній же захисник Бонуччі, який вже на сьомій хвилині, перериваючи простріл, відправив рикошетом м’яча у власні ворота.

Перемагали гості до 50-ої хвилини, коли Сімоне Пепе, який до цього змарнував декілька хороших нагод, таки пробив голкіпера Едуарду Карвалью. Та Антоніо Флоро Флорес вже за сім хвилин знову надав “Ювентусу” статус команди, що програє. Аби врятувати ситуацію, Дель Нері випустив на поле Луку Тоні, і саме його вихід  став заміною туру.

Спочатку Лука віддав результативну передачу на Матрі, а за сім хвилин до закінчення поєдинку вже забив сам, тим самим принісши перемогу своїй команді.

Проте перемогу “Ювентуса” камбеком назвати важко порівняно з тим, що зробила “Чезена” у гостьовому матчі з “Палермо”. Справжній камбек туру, а може й чемпіонату.Сицилійці, які розмістилися одразу за “Юве” у турнірці, відстають від нього аж на сім очок. Могли б скоротити відставання до п’яти пунктів, і до 90-ої хвилині гри з “Чезеною” здавалося, що все саме так і буде.

Проте дебютант серії А, схоже, не збирається покидати престижний дивізіон. Граючи в меншості!!! і поступаючись у два м’ячі!!! “Чезена”, зусиллями Пароло на 92-ій!!! хвилині, та Джаккеріні на 96-ій!!!, врятувала для себе нічию

і зіпсувала повернення на тренерський місток “Палермо” Деліо Росі.

“Чезена” все ще третя знизу і, аби залишитися у Серії А, їй потрібно випередити “Парму” або ж “Сампдорію”, у яких лише на очко більше, а також сподіватися, що її не обійдуть “Барі” та “Брешія”.

Хоча, щодо “Барі”, то тут, схоже, і так все зрозуміло — наступний сезон ця команда розпочне у Серії В. І то з такими уболівальниками...