УКР РУС

Іспанія допомогла Україні вийти в плей-офф Євро-2020, знищивши Словаччину – "Фурію Роху" прорвало перед Хорватією

23 червня 2021 Читать на русском

Іспанці перемогли словаків (5:0) в третьому турі групового етапу Євро-2020. Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Іспанія вивела Україну в плей-офф Євро

Українські вболівальники дуже чекали матчів квартету E – саме тут був найімовірніший сценарій, який нас би влаштував. Збірна України потребувала будь-якого результату в поєдинку Іспанії та Словаччини, окрім нічиєї.

Словаччина – Іспанія – 0:5 – відео голів та огляд матчу

Нулі на табло протрималися 30 хвилин, але потім іспанці завдяки фейлу Дубравки повели в рахунку та дозволили нам видихнути. Наприкінці першого тайму "Фурія Роха" закріпила перевагу голом Ляпорта.

Україна в плей-офф. Наша збірна не опуститься нижче четвертої сходинки в рейтингу третіх місць: Фінляндія та Словаччина програють за додатковими показниками.

У паралельному матчі Україна мусила вболівати проти Польщі в грі зі шведами. "Кадра" пропустила другий найшвидший гол в історії чемпіонатів Європи від Форсберга. Поляки відігралися, а на останніх секундах пропустили вирішальний м'яч та вилетіли з турніру.

Швеція виграла групу Е. В 1/8 фіналу скандинави стануть суперником збірної України, якщо Німеччина та Португалія у вечірніх матчах уникнуть великих поразок від Угорщини та Франції відповідно.

Швеція вирвала божевільну перемогу над Польщею і подарувала збірній України путівку в 1/8 фіналу Євро-2020

"Фурія Роха" зламала страждання

Іспанія потрапила в легку групу, але придумала собі проблеми з виходом в плей-офф. Після двох турів піренейці не мали в активі жодної перемоги та ризикували вилетіти. Команда Луїса Енріке контролювала матчі зі Швецією та Польщею, однак втілити свою перевагу в голи не могла. Мората і Ко вправлялися в марнотратстві.

Сьогодні картина змінилася. Іспанці чудово пресингували та працювали з м'ячем на чужій половині. Вони замкнули Словаччину в штрафному майданчику, підтримували звичний для цього турніру відсоток володіння 70+ і комбінували. Володіння не було стерильним – регулярно виникали моменти.

Словаки помилилися вже в дебюті зустрічі, коли Громада у карній зоні вгрів по нозі Коке. Але Мората не був би Моратою, якби забив пенальті. Іспанія не знітилася та посилювала тиск. Активним зліва був Морено, непогано загострював Педрі, були шанси в Сарабії. Словаччина терпіла і грала просто на відбій, однак моментами ловила запару. Ляпорт скористався цим і подвоїв перевагу.

У першому таймі різниця ударів – 13:0. Словаки лічені рази перейшли центр поля, їм нічогісінько не дозволили створити. Єдиний проблиск – пас з глибини від Гамшіка на Дуду, але Ондрей заліз в офсайд.

По перерві Іспанія послабила хватку, дала словакам дихнути, але потім влаштувала розгром. Сарабія замкнув простріл Альби – третій гол. Ферран Торрес через хвилину після виходу на заміну ефектно п'ятою переправив м'яч у сітку – четвертий. Пау Торресу знадобилося ще менше часу після появи на полі – захисник допоміг для Куцки оформити автогол.

У підсумку – 5:0. Іспанія вийшла у плей-офф з другого місця і в 1/8 фіналу зіграє з Хорватією.

Дубравка: від героя до клоуна

На старті зустрічі Словаччина витримувала тиск завдяки голкіперу. Дубравка добре грав на перехопленнях і тягнув важкі удари Сарабії та Морати. Ще й грамотно відбив пенальті від Альваро. Але далі трапилося помутніння...

Сарабія здалеку пробив у поперечину, Дубравка втратив координацію та побіг вибивати м'яч з лінії воріт. Замість простого сейву Мартін по-волейбольному рукою забив м'яч у власну сітку! Після цього Словаччина вже не мала, що обороняти (поразка не влаштовувала), і посипалася.

У наступних пропущених Дубравка також міг відіграти краще, але там звинувачувати голкіпера вже не варто. Іспанія впіймала кураж, а Словаччина припинила грати і вилетіла з Євро-2020.

Іспанія провалює старт Євро і ризикує втратити тренера – Луїс Енріке конфліктує з фанами, ЗМІ та навіть федерацією