УКР РУС

Слабкий резерв Шахтаря та жахлива серія Динамо. Підсумки 14-го туру УПЛ

30 жовтня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє підсумки 14-го туру чемпіонату України.

1. Резерв Шахтаря не використав свій шанс

Між виснажливим кубковим поєдинком із Зорею та відповідальним матчем Ліги чемпіонів проти Фейєнорда Паулу Фонсека дав відпочинок деяким основним виконавцям. Як наслідок, в грі зі Сталлю шанс проявити себе в першій команді отримав найближчий резерв "гірників": Шевченко, Азеведо, Зубков, сюди ж можна віднести Коваленка.

Шахтар – Сталь – 1:1 – Відео голів і огляд матчу

Головний тренер Шахтаря випустив їх проти аутсайдера першості в основі та розчарувався. Зубков виглядав пасивно, неефективно і багато помилявся при передачах, Коваленко діяв з великим відсотком браку та не завдав жодного удару по воротах, а Азеведо був блідою копією Ісмаїлі.

Фонсека дуже категорично висловився про майбутнє цих футболістів у команді: "Вони кричать і просять про шанс, а коли отримали його, то не скористалися. Думаю, більше в них не буде можливості себе проявити". Кого конкретно мав на увазі коуч – можна лише здогадуватися, але факт залишається фактом – ротація коштувала Шахтарю двох очок.

2. Рівень УПЛ вже не здатен затьмарити кризу Динамо

Нічия з Карпатами довела безвиграшну серію Динамо в чемпіонаті до 5 матчів – клубний антирекорд. Результати можливо й неочікувані, але цілком логічні. "Біло-сині" мають перманентні проблеми з психологією. Вони вмикаються тільки після провалу, а якщо вдалося швидко оформити комфортну ситуацію, команда з почуттям виконаного обов'язку заспокоюється.

Карпати – Динамо – 1:1 – Відео голів та огляд матчу

Друга ситуація мала місце у цьому турі. Кияни активно розпочали львівський матч, забили швидкий гол, могли організувати і другий, але згодом зупинилися, сподіваючись на класі довести гру до перемоги. Проблема в тому, що нинішнього класу не достатньо навіть для того, аби обігрувати середняків з нижньої частини турнірної таблиці (Чорноморець, Олександрія в основний час, Карпати).

В атаці все примітивно, оборона обрізається і пускає за спину Карраскаля та Мякушка. Карпати не показали нічого феноменального, просто настав той момент, коли регрес "біло-синіх" помітний вже і в нашому слабкому чемпіонаті.

3. Олімпік – фаворит у боротьбі за бронзу

Перед виїздом до Вереса донеччани мали серйозні кадрові втрати: і травми кількох важливих виконавців, і дискваліфікація Шабанова. В таких умовах Роман Санжар вибрав правильну стратегію та вивіз від прямого конкурента нічию.

Санжар провів 150-й матч в якості головного тренера Олімпіка

До перерви Олімпік стримував настирливих рівнян (зважаючи на напір суперника, один пропущений гол сприймається за успіх), а в другому таймі взяв своє за рахунок козирів в особах Богданова та Мохи. Стабільність і дуже грамотна оцінка власних можливостей дають"олімпійцям" змогу залишатися головними претендентами на третє місце.

А сприяє цьому Ворскла, яка зазнала третьої поразки поспіль і відстала від Олімпіка вже на три очки. У полтавців серйозні ігрові проблеми, звалити все на невезіння не вийде. Команда просто не мала права дозволяти Зірці сміливо атакувати цілий тайм. Наступний суперник Ворскли – Динамо, а до 7 місця залишилося вже 4 очки.

4. Зоря зарано повірила в успіх

Луганці чудово розпочали домашній матч з Олександрією. Класна комбінація за участю Караваєва та Сіласа призвела до швидкого голу Юрі. Зоря не збавляла обертів і змушувала суперника помилятися. Друге взяття воріт Паньківа, здавалося, зняло питання про переможця зустрічі, настільки переконливими були "чорно-білі".

Складалося враження, що гості не уникнуть розгрому, але підопічні Юрія Вернидуба втратили контроль над грою. Вони занадто рано повірили в успіх, почали в енергозберігаючому режимі готуватися до виїзду в Берлін, а суперник несподівано прокинувся і зрівняв рахунок.

Зоря – Олександрія – 2:2 – Відео голів та огляд матчу

Наставник луганців зовсім не сварив футболістів за цю нічию, адже в такому режимі (матчі основою кожен 3-4 день), розриваючи опонента до середини першого тайму, важко не розслабитися.

Символічна збірна 14-го туру УПЛ