УКР РУС

"Скупитися та комуналку закрити вистачає": екс-захисник Шахтаря і Динамо відкрив незвичний для футболіста бізнес

8 січня 22:48 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Оборонець Полісся Сергій Чоботенко зізнався, що намагається заробляти не лише футболом.

"Щодо власного бізнесу... У мене є одна автомийка у Запоріжжі, і ще одна у рідному місті моєї дружини – Вільногірську (Кам'янський район Дніпропетровської області, – прим.). Намагаюся розвиватися не лише у футболі, але й поза ним. Це наш сімейний бізнес.

Полісся завершує перший зимовий трансфер – Калітвінцев і Ко виграли конкуренцію за хавбека в СК Дніпро-1

Я про це вперше замислився, коли ще жив у Маріуполі. Через смог у місті можна було зранку помити машину, а на наступний день вона вже в тебе коричнева. Сказав своєму батькові: "Це топ-бізнес – відкрити у Маріуполі мийку. Просто кожен день усі будуть туди їздити".

У мене батько легкий на підйом. Він почав в інтернеті дізнаватися та заглиблюватися в усю цю систему, як вона працює. У нього ще й були знайомі, які мали аналогічний бізнес, він дещо у них дізнався. Вирішили робити. Першу мийку відкрили у Вільногірську, а другу – у Запоріжжі.

Який дохід приносить ця справа? Ну, на те, аби скупитися в магазині та комуналку закрити, вистачає. Цей бізнес циклічний. Взимку попит менший. Вистачає лише на зарплату робітникам та адміністраторам. У Поліссі поки заробляю більше. Нові точки поки відкривати не планую, але у майбутньому, думаю, будемо розширятися", – розповів Чоботенко в інтерв'ю Українському футболу.

Нагадаємо, Сергій – вихованець Динамо. У структурі "біло-синіх" перебував 3 роки, однак за головну команду так і не дебютував. Згодом перебрався у Шахтар, де виступав за молодіжку. Далі був Маріуполь, Колос і перехід у Полісся. У поточному сезоні провів за житомирян 18 матчів у всіх турнірах, в яких відзначився асистом.

Десять українських талантів, які здивують світ: шанс Хабі Алонсо, респект Ульфа Кірстена, прототипи Судакова і Довбика