УКР РУС

Складний момент "Челсі" і Тайн-Уїрське дербі. Анонс 17 туру АПЛ

20 грудня 2014 Читать на русском

Англійці потихеньку вкочуються у напружену смугу святкових різдвяно-новорічних матчів. У народі цей період має назву Boxing Day.

Сімнадцятий тур відкриється матчем чинних чемпіонів - "Ман Сіті" - проти "орлів" із "Крістал Пелас", які високо не літають, проте спроможні в будь-який момент обскубти суперника. Пеллегріні дуже близько підібрався до лідера першості. Від "Челсі" манкуніанці відстають лише на три очки, тож ще одна похибка "аристократів" при звитязі "Сіті" означатиме, що "блакитні" відіграли цілих вісім пунктів, якими поступалися "пенсіонерам" ще два місяці тому. А це, окрім стратегічних дивідендів, означатиме ще й те, що чинні чемпіони отримають психологічну перевагу над деморалізованим конкурентом.

Підгрунтя для цього є. "Сіті" в останніх семи поєдинках чемпіонату втратив лише два очки, а його поступу поки що не завадила відсутність травмованого топ-бомбардира Куна Агуеро і капітана Компані. "Пелас", при всій повазі до підопічних Уорнока, не перемагають вже у чотирьох поєдинках чемпіонату. Лондонці на відстані одного пункту від зони вильоту, що, звісно, непогано мотивуватиме "орлів" на "Етіхаді". Та все ж очевидним фаворитом протистояння є господарі поля.

Натомість "Челсі" зіграє аж у понеділок, проти "Сток Сіті", який ще не намилувався досхочу скальпом, знятим із "Арсенала" шостого грудня. Культовий Пітер Крауч забив вже у двох поєдинках поспіль, тож чому б не зробити це втретє. Тим паче, довготелесий голеадор полюбляє забивати "Челсі". Одним словом, лідеру чемпіонату належить скласти непростий іспит. Помилка може коштувати першого місця.

"Ман Сіті" - "Крістал Пелас"

Попередні матчі: 1:0 (Джеко), 2:0 (Джеко, Туре)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Сток Сіті" - "Челсі"

Попередні матчі: 0:1 (Коул), 0:4 (Волтерс-2, автоголи, Лемпард, Азар), 3:2 (Крауч, Айрленд, Ассаїді - Шюррле-2), 0:3 (Салах, Лемпард, Вілліан)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ман Юнайтед" впевнено окопався на третій сходинці і наразі його позиціям нічого не загрожує. Сьогодні команда ван Гаала гостює у Бірмінгемі, де свого часу з нею траплялося всіляке. Але, якщо можна так сказати, "МЮ" ближчий до своєї сьомої звитяги поспіль, ніж "Вілла" до того, щоб відібрати хоча б два очки у "дияволів". 

На п'яти манкуніанцям наступає "Вест Хем", який прийматиме останню команду чемпіонату, тож уже заздалегідь має чудові шанси на чергові три очки. "Лестер" не перемагає вже в 11-ти поспіль поєдинках, а на виїзді здобув лише три бали у восьми матчах. Відтак, якщо "лисам" вдасться не програти на "Аптон Парк", це буде рівноцінне диву.

Багатостраждальний "Саутгемптон", який на тижні ще й із Кубка Ліги вилетів, спробує бодай не програти "Евертону". Зважаючи на те, як "святі" грають із фаворитами, нічия з "ірисками" буде для Кумана за щастя. Щодо "Евертона", то в минулому турі ліверпульці перервали триматчеву серію без перемог впевненим тріумфом над КПР, а звитяга на "Сент-Мері" при вдалому збігу обставин підніме "синіх" на сьоме місце.

В якомусь із згаданих вище матчів фаворита, найімовірніше, таки чекатиме втрата очок, чим одразу поквапиться скористатись "Тоттенхем". "Шпори" на своєму полі прийматимуть "Бернлі", який тільки в минулому турі виповз із зони вильоту - подихати нормальним повітрям. Команда Почеттіно обіграла минулого тижня "Суонсі", а також пройшла в наступний раунд Кубка Ліги. Із настроєм на гру в "шпор" усе гаразд.

"Астон Вілла" - "МЮ"

Попередні матчі: 2:3 (Вайман-2 - Чічаріто-3), 0:3 (ван Персі-3), 0:3 (Велбек-2, Клеверлі), 1:4 (Вествуд - Руні-2, Мата, Чічаріто)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

"Саутгемптон" - "Евертон"

Попередні матчі: 1:3 (Рамірес - Осман, Єлавіч-2), 0:0, 1:2 (Рамірес - Коулмен, Лукаку), 2:0 (Алькарас, автогол, Лукаку, автогол)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Тоттенхем" - "Бернлі"

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Вест Хем" - "Лестер"

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Особливе місце серед поєдинків цього вікенду займає Тайн-Уїрське дербі: "Ньюкасл" - "Сандерленд". Чимало факторів - проти "сорок". Наприклад, команда Пардью після вікторії над "Челсі" зазнала двох гучних фіаско від "Арсенала" і в Кубку Ліги. У трьох попередніх дербі "Ньюкасл" теж незмінно програвав, причому на своєму полі - двічі по 0:3. Просто-таки "чорні коти" дорогу перейшли! Чи спроможні хлопці Пойєта грати цього разу на перемогу - ще те запитання. Адже десять із шістнадцяти матчів "Сандерленд" звів унічию. 

"Халл" вже передостанній, а тому у домашньому матчі з "Суонсі" кістьми лягатиме за перемогою. Минулого сезону це команді Брюса таки вдалося. У ще одному матчі КПР прийматиме ВБА, і тут на кону стоятиме "шість очок". Обидва колективи потерпають від критичної близькості із зоною вильоту. Фаворит? "Обручі", звісно ж. В останніх двох домашніх матчах команда Реднаппа взялa максимум очок. А тут ще й провідний бомбардир Чарлі Остін відсидів дискваліфікацію...

"Халл Сіті" - "Суонсі"

Попередні матчі: 1:1 (Грем - Чіко), 1:0 (Бойд)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

КПР - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 1:1 (Хельгюсон - Лонг), 0:1 (Дорранс), 2:3 (Таарабт, Гранеро - Морісон, Гера, Мулумбу), 1:2 (Сіссе - Брант, Грін, автогол)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Ньюкасл" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 1:1 (Кабай - Ба, автогол), 0:3 (Сессеньон, Джонсон, Вон), 1:2 (Дебюші - Флетчер, Боріні), 0:3 (Боріні, Джонсон, Колбек)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Олег Бабій, Футбол 24