УКР РУС

Скільки коштує проведення Олімпіади-2020 – Японія розкрила шалену суму

20 липня 2021 Читать на русском

Генеральний секретар оргкомітету Олімпійських ігор-2020 Тосіро Муто та президент МОК Томас Бах розповіли про вартість проведення форуму.

"Загальні витрати на проведення Олімпійських ігор, які понесли уряд Японії і уряд Токіо, склали 15,4 мільярдів доларів", – повідомив Муто на 138-й сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Три мільйони за медаль: які призові отримають українські спортсмени за успішний виступ на Олімпіаді-2020

Він також додав, що після перенесення Ігор у Токіо на 2021 рік бюджет змагань переглянули та додатково виділили 900 млн на створення безпечного середовища для проведення турніру.

Разом з тим, грошові видатки Олімпійського комітету також відкрив президент організації. "Ми внесли 1,7 мільярда доларів в успіх Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо", – цитує Томаса Баха Р-Спорт.

Нагадаємо, Ігри-2020 триватимуть з 23 липня по 8 серпня. Вони повинні були відбутися ще в 2020 році, однак через пандемію COVID-19 їх перенесли на це літо. Найголовніший планетарний спортивний форум пройде за порожніх трибун. На церемонії відкриття і закриття допустять лише обмежене число VIP-гостей.

"Україна і Росія – на ножах": конкуренція з Леоненком, зламана рука, Хіросіма і Сабо, крутіший від Блохіна