УКР РУС

Скандал у Луцьку, а "Дніпро" та "Ворскла" забивають по п’ять голів. Підсумки 20 туру УПЛ

20 квітня 2015 Читать на русском

Про усе найцікавіше чергового туру чемпіонату України читайте у наших традиційних підсумках.

Красивий старт

Черговий тур УПЛ розпочався цікавим поєдинком у Харкові. Місцевий "Металіст" приймав "Карпати", які продовжують свою перманентну боротьбу за виживання. У двох таймах ми побачили різну гру у виконанні команд. "зелено-білі" володіли ініціативою до перерви, а "Металіст" - після. Хоча завершальні хвилини також пройшли під контролем "Карпат", які до останнього намагалися вирвати перемогу.
Зазначимо, що підопічні Ігоря Йовічевіча продемонстрували футбол високого рівня, а їхні дії в атаці були ретельно продуманими. Лише на завершальній стадії нічого не виходило, що, звичайно, є ключовою проблемою львівської команди.

"Металіст" також варто похвалити, адже вони зіграли солідно, незважаючи на усі труднощі. Але, звичайно, з таким футболом їм буде важко виступати у Лізі Європи, якщо, звичайно, вони зможуть туди пробитися.

Результативні нічиї

Два матчі туру завершилися із рахунком 1:1. Перший відбувся на "Метеорі", де зустрічалися "Іллічівець" та донецький "Металург". Долю поєдинку вирішив В’ячеслав Чечер, який спершу відкрив рахунок, а згодом забив гол у власні ворота. Тому у підсумку вийшло так, що Чечер лише зробив певні зміни в особистій статистиці, адже на результат протистояння його дії не вплинули.

В іншому поєдинку "Чорноморець" приймав у Києві "Говерлу". Героями матчу стали Діденко та Хльобас, які своїми голами хоча б трошки порадували вболівальників, які прийшли на стадіон. Позаяк якісного футболу було дуже мало, а швидкості не відповідали рівню чемпіонату України.

Отримали по повній

Запорізький "Металург" та донецький "Олімпік" вирішили влаштувати "свято" своїм вболівальникам, продемонструвавши ганебний футбол. Сусіди по турнірній таблиці швидко розклеїлися в обороні та почали пропускати гол за голом.

У поєдинку "Ворскла" - "Металург" З полтавчани домінували впродовж усього матчу, влаштувавши на стадіоні імені Бутовського справжню гольову феєрію. Підопічні Василя Сачка вже давно не показували такого хорошого футболу. Хоча усі пам’ятають минулі сезони, коли "Ворскла" була великою силою в чемпіонаті. Врешті-решт у матчі з запоріжцями вони прокинулися та довели, що зможуть гідно представити Україну у Лізі Європи, до якої вони так прагнуть потрапити.

В іншому матчі, де глядачі побачили 5 голів, "Дніпро" не залишив сухого місця на "Олімпіку". Донеччани значно здали позиції в останніх турах та зараз вже не є такими небезпечними, як на початку сезону. Варто відзначити Євгена Селезньова, який зумів оформити дубль та зупинився за крок від символічного клубу Сергія Реброва. Хоча не обійшлося і без проколу. В одному із епізодів Селезньов так сильно хотів забити гол, що бездарно виконав штрафний удар, чим дуже розвеселив Руслана Ротаня, який спостерігав за грою із лави запасних.

Завбачливі чемпіони

Дива не сталося. Знекровлені луганчани не зуміли нічого протиставити чемпіону України, хоча саме вони й відкрили рахунок у матчі. Після цього "Зоря" спокійно грала другим номером та намагалася використати свої шанси на контратаках. Натомість потужний "Шахтар" у другому таймі без особливих проблем перебігав команду Вернидуба та забив у підсумку 4 голи. Зважаючи на теперішню форму "гірників", можливо, не варто було піднімати галас із цією забороною щодо орендованих гравців. Але це їхнє право, тим більше, кому хочеться ризикувати очками, коли на кону золоті медалі УПЛ?

Кравець згадав, що він форвард

Принциповий матч у Луцьку між "Волинню" та "Динамо" завершував програму 20 туру УПЛ. Кияни зуміли здобути вольову перемогу, але матч запам’ятається надовго своїм напруженням та суперечливим рішенням арбітра.

Для господарів поля все розпочиналося дуже добре: красивий перформанс фанатів, швидкий гол у дебюті та ліквідація атакувального потенціалу гостей зі столиці. Проте після перерви "Волинь" наче підмінили. Команда Кварцяного почала більше помилятися, а їхній захист вже не був таким бездоганним як раніше.

Натомість "Динамо" проявило характер, а рятувати ситуацію прийшов Артем Кравець. Нападник "Динамо", який забиває вкрай рідко, зумів оформити дубль, що дозволило киянам вийти сухими із води. Таким чином нападник "Динамо" нарешті став героєм матчу, виправдавши довіру Сергія Реброва, який, до слова, майже завжди випускає "перспективного" гравця в основі.

Окремо згадаємо про епізод із Андрієм Ярмоленком. Лідер "Динамо" отримав жовту картку за симуляцію, відтак тепер не зможе зіграти у наступному матчі проти "Шахтаря". Можна довго дискутувати на цю тему, але, швидше за все, суддя повинен був залишити цей епізод поза увагою. Звичайний ігровий момент, в якому була боротьба та бажання заробити пенальті, але давати жовту картку за симуляцію – це перебір. Хоч би як, але лише ФФУ може відмінити це рішення арбітра. А якщо ні, то у центральному матчі другого кола ми не побачимо Андрія Ярмоленка на полі.

Результати 20 туру УПЛ

"Металіст" - "Карпати" 0:0

"Іллічівець" - "Металург" Д 1:1

"Зоря" - "Шахтар" 1:4

"Олімпік" - "Дніпро" 0:5

"Чорономрець" - "Говерла" 1:1

"Ворскла" - "Металург" З 5:0

"Волинь" - "Динамо" 1:3

Юрій Шутка, Футбол 24