УКР РУС

Скандал!!! Підсумки 25 туру Серії А

27 лютого 2012 Читать на русском

Вже перший матч пообіцяв уболівальникам італійського футболу багато цікавого у 25 турі Серії А.

Камбек

Те, що “Дженоа” щось потрібно робити із захистом було помітно давно. Команда пропустила найбільше у чемпіонаті і почали навіть подейкувати, що в разі поразки від “Парми” тренер Паскуале Маріно, який не так давно очолив команду, може бути звільнений. Все проти нього складалося і у цьому матчі. Вже на шостій хвилинні Ґоббі відкрив рахунок, а на 52-й пармезанці збільшили перевагу — 2:0.

У “Дженоа”, щоправда, також було чимало моментів, однак господарі їх “вдало” не використовували. Не використовували до 77-ї хвилини. Саме тоді суддя, за гру рукою у карному “хрестоносців”, призначив пенальті. Паласіо з першого разу Фрея не переграв, проте на добиванні виправив свою помилку.

Пенальті був доволі сумнівний, але, схоже, суддя матчу Андреа Ромео має якусь особисту симпатію до генуезької команди. Адже як тоді пояснити, що він компенсував аж сім хвилин хвилин. Цього часу для “Дженоа” виявилося достатньо — на 96-й Паласіо, оформивши дубль, приніс команді нічию.

Нерви

Не надто видовищним видався центральний матч туру, у якому “Мілан” приймав “Ювентус”. А от напруження у ньому було неабияке. Гості виглядали у цьому поєдинку доволі слабенько, що й призвело до голу від Ночеріно вже на 15-й хвилині. Сам Антоніо м'ячу радів неймовірно, адже свого часу з “Ювентуса” його просто випроторили.

"Питаєте, чи мав велике значення для мене цей гол? Думаю, все було видно по тому, як я його відсвяткував. Перед матчем я відчував злість, і мені дуже хотілося виплеснути ці почуття назовні. В "Ювентусі" я провів 11 років, а після цього від мене позбавилися, не сказавши ні слова".

На жаль для Ночеріно забити, перемогти “Мілану” у цьому матчі так і не вдалося. А все тому, що в середині першого тайму арбітр не помітив”чистого” голу у ворота Буффона.

Щоправда у другій половині зустрічі рефері помітив офсайд у Матрі, якого насправді не було, і відмінив чистий гол вже у ворота “Мілану”.

У “Юве” нічого не клеїлося в атаці, проте Матрі - людина моменту. І якщо перший його гол відмінили, то до наступного влучного удару Алессандро арбітр вже не мав змоги “придертися” - 1:1 у підсумку.

Команди ж продовжили з'ясовувати стосунки і після фінального свистка. З'ясовувати зовсім не по футбольному Це вони, до речі, робили і на полі. У підсумку Мексес, Мунтарі, Ліхштайнер та Пірло опинилися під загрозою дискваліфікації. Як і, швидше за все, арбітри цього матчу. Одним словом - скандал.

      

Форвард

Продовжує лихоманити “Ррому”. Якщо команда Луїса Енріке не забиває першою, то зазвичай програє у підсумку. Так сталося і у матчі з “Аталантою”. Та ще й, на нещастя “вовків”, Герман Деніс згадав що він один із найкращих нападників чемпіонату і після кількаматчевого затишшя вистрелив хет-триком. У підсумку — 4:1. Несподівана перемога “Аталанти”.

Вилучення

З таким же рахунком “Палермо” програв на виїзді “Сієні”. Підсумковий результат можна було б назвати сенсаційним (як не як, у попередньому турі сицилійці познущалися над “Лаціо” - 5:1), проте вирішальну роль у цій грі зіграв арбітр, який вилучив Бальцаретті на 76-й... секунді.

 Федеріко і справді фолив на Дестро, тільки от гольового моменту там не було. Так що рішення судді доволі сумнівне. Граючи майже увесь матч в меншості гості першими відкрили рахунок, ну а далі забивали лише господарі.

Дебют

Не вдався дебют Маріо Баретті на тренерському містку “Чезени”. Його команда поступилася на виїзді “К'єво”. Однак навряд чи у цій поразці можна звинувачувати тренера — у Вероні навіть гранди традиційно втрачають очки.

Бувайте

Поки що “Чезена” остання та у неї є ще гра у запасі і пристойний склад, аби втриматися в еліті. А от “Новара” з кожним туром доводить, що до рівня Серії А ще “не доросла”. Ось і цього разу вона влетіла на Сицилії “Катанії” - 1:3.

                Шанс

 Гірше завершився матч для іншої острівної команди. “Кальярі” на Сардині програв “Лечче” - 1:2. Саме “Лечче” є третьою командою із “зони вильоту”, але, схоже, Серсе Космі таки має непогані шанси врятувати її від вильоту.

Гол

У матчі “Болонья” - “Удінезе” цікаво було спостерігати за дуеллю капітанів — ді Вайо — ді Натале. І якщо перший найбільше запам'ятався тим, як в дебюті гри “врізався” у голкіпера “зебр” Саміра Хандановіча, то другий зумів відзначитися голом. Ді Натале реалізував пенальті, який сам же й заробив і вже на три голи випереджає найближчих переслідувачів у суперечці бомбардирів.

Загалом же гра завершилася з рахунком — 3:1 на користь фріульців, а гол, який забив Душан Баста, узагалі став найкращим в турі.

Клозе

“Лаціо” може, коли йде гра у Клозе. “Орли”, напевне, лідери чемпіонату за кількістю травмованих і дискваліфікованих, так що нічого дивного у нестабільній грі команди немає.

Поєдинок із “Фіорентиною” складався для підопічних Еду Рейї також непросто, але зусиль Ернанеса (передача) та Клозе (гол) виявилося достатньо для перемоги у підсумку. Власне, небезпеку в атаці римлян в останніх матчах створюють саме ці двоє, а якщо у них не йде гра то...

Тепер “Лаціо”, маючи 45 очок в активі, ділить 3-4 сходинки із “Удінезе”.

Конкурент

Після матчів Ліги чемпіонів і “Наполі”, і “Інтер” виглядали втомленими. Але якщо неаполітанці просто втомленими, то підопічні Раньєрі узагалі були “ніякими”. Насправді “неррадзурі” дуже пощастило, що вони пропустили лише один гол. Та не будемо роздумувати про проблеми “Інтера”. Про них і так уже говорено-переговорено.

А згадаємо про Джемайлі, який через те, що матч через дискваліфікацію пропускав Марек Гамшік, потрапив до основного складу. Своїм шансом Блерім скористався сповна. Він був одним із найкращих на полі (був би найкращим, якщо б не Лавессі). Саме Джемайлі з Лавессі і організували гол. Блерім, обійшовши кількох гравців, віддав на Есекіеля, який більярдним ударом забив єдиний у матчі гол.

Якщо Джемайлі продовжить у цьому ж дусі, то Мареку Гамшіку доведеться добряче попріти на полі, аби зберегти за собою місце в основному складі.

Андрій Думич