УКР РУС

Сирота: Бандурко збрехав про проблеми Десни за всіма 5 критеріями

4 червня 2017 Читать на русском

Екс-президент ПФЛ Святослав Сирота розкритикував керівництво ФФУ через ситуацію навколо невидачі атестату чернігівській Десні.

"Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко виступив на захист свого подільника Задірана. Чому подільника? Все дуже просто. Після скандального виступу Задірана проти нього має бути відкрито адміністративну справу і він, як мінімум повинен бути відсторонений від займаної посади.

Щодо Бандурка, то він спочатку збрехав щодо проблем Десни за всіма п'ятьма критеріями. Всій Україні роздавали табличку, де у Десни червоним кольором, що означає наявність проблем, було виділено єдиний фінансовий критерій. За всіма іншими критеріями червоний колір був відсутній. Крім того, Бандурко, як і Задіран приховують, що вперше в історії українського футболу удвох взяли на себе функції Виконкому, дозволивши футбольному клубу порушити Регламент чемпіонату в частині місць проведення змагань. Зокрема, ст. 10 Регламенту вказує, що основний стадіон, на якому проводяться домашні матчі головної команди клубу, повинен розташовуватися на території населеного пункту за місцем державної реєстрації клубу.

Тому президент Вереса Хахльов, направляючи керівництво Десни до Регламенту, як мінімум лукавить. Крім того, Бандурко основною причиною того, що Верес, а не Десна або Геліос, отримав Атестат на участь в прем'єр-лізі називає те, що Верес привіз на засідання Апеляційного комітету "представників міської та обласної влади". Таким чином, можна зробити висновок, що чемпіонат можна не вигравати, а досить привезти на засідання Апеляційного комітету мера або губернатора. При цьому, повністю підтримаю Сашу Шуфрича, який говорить, що жодним документом не передбачена сума, яку треба показувати в звітах. І якщо висновок аудитора позитивний, то ні у Задірана, ні у Бандурка немає ніяких повноважень трактувати на свій власний розсуд Регламент Атестації і висновки аудиту. Тому, переконаний, що саме непрофесійні, щоб не говорити більше, умисні дії Задірана привели до того, що вже сьогодні фанати Луцька влаштують новий скандал. Більш того, наскільки мені відомо, найближчим часом до них приєднаються фанати Львова. Найкращий вихід в такій ситуації для Задірана і Бандурка покаятися і піти за станом здоров'я", – написав Сирота на своїй сторінці у Facebook.

Перший віце-президент ФФУ Бандурко: Потрібно вчитись приймати непопулярні рішення

"500 тисяч за місце в УПЛ?!" Як фанати Десни пікетували ФФУ та УПЛ