УКР РУС

Сирота – про скандальний матч Десна – Арсенал: Фактично, Москаленко зізнався у тому, в чому його звинувачують

10 квітня 2018 Читать на русском

Екс-президент ПФЛ Святослав Сирота прокоментував вислови директора Арсенала Олександра Москаленка щодо скандальної гри проти Десни у матчі Першої ліги.

"Про заангажованість і зацікавленість окремих осіб свідчить неадекватна реакція на моє звичайне повідомлення про те, що я бачив своїми очима під час матчу Десна – Арсенал.

Зміна акцентів, спроба криків "тримай злодія". Самі розумієте хто і коли кричить таке.

Директор Арсенала-Київ вийшов на поле та вдарив футболіста Десни

Ось це інтерв'ю якраз яскраво демонструє про глибоке нерозуміння суті Правил, Регламентів і просто принципів Чесної гри.

1. "Я був в Федерації футболу і зустрів Лучано Лучі. Я запитав, чому один і той же арбітр судить два наших матчі з Десною. Він відповів, що це дуже кваліфікований суддя, який впорається з цією грою. У мене не було підстав не довіряти голові Комітету арбітрів".

"Назвав арбітра непорядною людиною, але він не відповів". Директор Арсенала – про скандальну гру з Десною

Як часто перед принциповими матчами директори команд відвідують Федерацію і "випадково" зустрічають голову Комітету арбітрів? Цікаво було б дізнатися у Палкіна, Чохонелідзе, Місюри, Рафаїлова і інших думку про це.

2. "Я сказав йому, що він – непорядна людина, а він не відповів ні слова. Просто опустив очі і пішов".

Фактично Москаленко сам зізнається, в чому його і звинувачують. І він навіть не розуміє цього. Цікаво, що на його думку повинен був зробити арбітр? Відповісти йому? Почати обговорювати моменти матчу?

Можливо, призначення пенальті у ворота Десни і було було ключовою метою відвідування Комітету арбітрів. І його непризначення і призвело до такої бурхливої реакції. Мовляв, я ж був у вас в Комітеті, я домовлявся, а ти, гад, взяв і не призначив пенальті? Моменту не було? Але ти повинен був його придумати! Схоже на саме таку реакцію.

3. Розганяється плітка про міфічні 300 тисяч невідомо ким даними арбітру. Причому ні імен, ні конкретики якоїсь, зате десятки репостів. Якщо є дані про такий факт, викладайте. Причому сам директор клубу боїться особисто це сказати, тому що розуміє що нічого подібного не було і бути не могло. Зате відповідальність зовсім інша.

4. Комітет арбітрів виніс своє рішення. Однак в даному інтерв'ю директор Арсенала демонструє, що збирається втручатися і намагатися змінювати рішення Комітету арбітрів. Десятки ботів ігнорують дане рішення і безапеляційно і без будь-яких фактів кричать на всю країну про нечесне суддівство. Запис матчу вже підробити не можна", – написав Сирота на своїй сторінці у Facebook.