УКР РУС

Символічний Льоренте приносить фінал у домівку Більбао. "Атлетік" - "Спортінг" - 3:1. ВІДЕО

27 квітня 2012 Читать на русском

"Атлетік" під керівництвом Марсело Б'єлси пробивається до свого другого фіналу цьогоріч. Вирішальний гол на рахунку Фернандо Льоренте, автора двох гольових передач у матчі.

"Атлетік" узяв гору у всіх попередніх домашніх матчах із португальськими командами, тоді як "Спортінг" в Іспанії ще не вигравав. "Спортінг" в останніх десяти єврокубкових виїзних матчах виграв лише одного разу при чотирьох нічиїх і п'яти поразках.

Цього разу все йшло до другого овертайму за цей єврокубковий тиждень. Перший тайм нагадав матч у Мадриді, де "Реал" переміг так само 2:1, а обидві команди клепали моменти з відмінним часовим показником. За другі 45 хвилин було вже значно важче виокремити дійсно грізні епізоди поблизу воріт. Команди старались, продовжували йти уперед та обстрілювати ворота один одного. Але з кожною наступною секундою посилювалось враження, що всі готові до ще 30 хвилин кому видовища, а кому важкої праці на газоні "Сан-Мамес".

Проте не варто забувати, що по-перше, у кращих фізичних кондиціях перебували саме португальці, чиї основні гравці відпочили у чемпіонаті, а по-друге, самі баски дуже не хотіли доводити справу до післяматчевих пенальті (з останніх 30 пробитих карних Більбао реалізував лише 12!). І знову маємо відзначити дивовижну волю до перемоги "Атлетіка", провідником атак якого знову став Фернандо Льоренте. Звичайно, не скажеш, що сам лише центрфорвард вирішив долю протистояння, але його внесок дуже вагомий. Два красивих асисти у першому таймі, де Фернандо зробив для партнерів усе, щоб ті забили. Але й весь творчий, вдумливий, прудкий півзахист господарів захоплював серце не одного футбольного естета цього вечора. Вже вкотре за сезон, до речі.

Фернандо Льоренте є таким собі символом цьогорічних успіхів "Атлетіка". 7 голів у Лізі Європи, 16 у Прімері, 4 голи в Кубку Іспанії, у фіналі якого, 25 травня, на басків чекає "Барселона". Вінцем, наконечником, як хочете. І дуже логічно, що саме він вколотив вирішальний гол, та ще й за кілька хвилин до кінця гри. Після цього шансів у "Спортінга" вже не було і Більбао легко довів матч до комфортного і заслуженого рахунку. У фіналі маємо битву двох аргентинських тренерів, які в один сезон очолили свої такі атлетичні, навіть з назви, команди - Дієго Сімеоне та Марсело Б'єлси.

До Вашої уваги текстова онлайн-трансляція "Атлетік" - "Спортінг", за допомогою якої "Футбол24" допомагатиме нашим читачам слідкувати за вирішенням єдиної на двох путівки у фінал.

"Атлетік" - "Спортінг" - 3:1 (2:1)

Голи: Сусаєта, 17, Ібаї Гомес, 45+1, Льоренте, 88 - ван Вольфсвінкель, 44

Попередження: Амореб’єта, 54, Ібаї Гомес, 75 - ван Вольфсвінкель, 10, Каррісу, 59, Ксандао, 90+4