УКР РУС

Символічна збірна 18-го туру УПЛ

4 грудня 2017 Читать на русском

"Футбол 24" представляє символічну збірну за підсумками 18-го туру УПЛ.

Воротар

Олександр Гутор (Чорноморець). Зоря створила значно більше гольових моментів, ніж Чорноморець, але перемогти не зуміла. У цьому є заслуга голкіпера "моряків". Гутор нічого надприроднього не продемонстрував, однак у важливих ситуаціях відіграв надійно. М'яч зустрічався з його руками після гострих ударів Караваєва, Опанасенка, Громова та Андрієвського, а в пропущеному голі звинувачувати білоруса не доводиться.

Захисники

Олександр Караваєв (Зоря). На старті зустрічі з Чорноморцем капітан Зорі грав у півзахисті та вів свою команду на чужі ворота. Коли ж він через травму Опанасенка вимушено сів на фланзі нижче, все одно більше думав про гру попереду. Караваєв завдав декілька непоганих пострілів, з якими, втім, впорався Гутор.

Олександр Сваток (Зоря). В обороні Сваток багато роботи не мав, адже передня лінія Чорноморця без вилученого Васіна виглядала дуже убого. Натомість у ворожих володіннях 23-річний захисник знайшов можливість допомогти команді забитим голом. Він повторив свій ефектний трюк з ударом п'яткою (пригадуємо єврокубковий матч проти Герти) та знайшов у той вечір єдиний спосіб пробити Гутора.

Чорноморець – Зоря – 1:1 – Відео голів і огляд матчу

Іван Цюпа (Зірка). Зірка відіграла проти Сталі майже тайм часу в меншості, але оборона кропивничан грамотно відзахищалася та не дозволила супернику нічого створити. Цюпа був одним із елементів надійного тріо центрбеків, а наприкінці матчу Іван став героєм – забив переможний гол у зустрічі, замкнувши подачу з кутового.

Микита Татарков (Чорноморець). Татарков мусив багато відпрацьовувати на захист, стримуючи натиск Зорі, але при цьому намагався по своєму флангу вибігати в атаку. Лівий латераль Чорноморця опинився в епіцентрі двох ключових епізодів, які дали змогу "морякам" набрати одне очко. В одному з них Микита обіграв трьох опонентів і змусив Бабенка після грубого підкату достроково піти з поля, а в другому – вирізав ідеальний гольовий навіс на Хобленка.

Півзахисники

Олександр Кобахідзе (Ворскла). Грузинський легіонер вперше після повернення у Ворсклу відіграв повний матч. У протистоянні з Олександрією Сандро відзначився результативними діями, які допомогли його команді впевнено перемогти. До перерви класно підіграв парнерам у першій гольовій атаці, а в другому таймі після зміщення з флангу забив сам – розкішний гол у дальній верхній кут не загубився би навіть у класичній підбірці Роббена найкращих часів.

Денис Гармаш (Динамо). На рівні з Циганковим став мотором "динамівських" атак на володіння Маріуполя. Денис багато працював, активно діяв з глибини, регулярно опинявся на вістрі та завдавав небезпечних ударів. Відразу після пропущеного м'яча зрівняв рахунок, що допомогло киянам зберегти впевненість у власних силах, ну а його відмінне закидання призвело до другого взяття воріт Худжамова.

Шахтар – Верес – 2:0 – Відео голів та огляд матчу

Бернард (Шахтар). Група атаки Шахтаря методично розхитувала оборону Вереса, однак саме дії Бернарда несли найбільшу загрозу воротам Бандури. На старті зустрічі бразильський хавбек змарнував стовідсотковий шанс, але згодом виправився, взявши участь у двох результативних атаках "гірників": заробив пенальті та посприяв голу Феррейри.

Нападники

Факундо Феррейра (Шахтар). Ще один донецький герой протистояння з Вересом. Факундо обігрався у стіночку з Бернардом, коли той заробляв 11-метровий, а потім закріпив перевагу Шахтаря у разючій контратаці. Аргентинець продовжує збільшувати відрив від переслідувачів у гонці бомбардирів.

Юрій Коломоєць (Ворскла). Форвард збірної України в матчі проти Олександрії перервав свою затяжну безгольову серію, яка тягнулася з середини жовтня. Коломоєць разом з партнерами легко розрізав ворожу оборону, після чого м'яч опинявся у сітці Паньківа. Спершу асистом допоміг Кулачу відкрити рахунок у зустрічі, а через деякий час подвоїв перевагу полтавців, замкнувши простріл Ребенка.

Динамо – Маріуполь – 5:1 – Відео голів і огляд матчу

Жуніор Мораєс (Динамо). Бразилець у цьому турі не потрапив у стартовий склад Динамо, але дуже вдало замінив Мбокані. Ефективність Мораєса просто зашкалювала. Космічним пасом фактично створив другий гол у ворота Маріуполя, заробив вилучення для Яворського, а на додачу з передач Циганкова оформив дубль. Розгром зухвалих "приазовців" був би неможливим без Жуніора.

Символічна збірна 17-го туру УПЛ