УКР РУС

Символічна збірна 12 туру УПЛ

24 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

До вашої уваги символічна збірна найкращих гравців 12-го туру української Прем'єр-ліги за версією "Футбол 24".

Воротар

Юрій Паньків ("Сталь"). Хороша гра досвідченого Паньківа у Львові вселяла впевненість у захисників "Сталі", які, в цілому, провели непоганий поєдинок. Тоді ж, коли "Карпатам" вдавалось завдавати ударів навіть з меж штрафного, Паньків був на місці. В одному епізоді тільки його реакція та концентрація уваги виручили після неточного паса Комваліуса назад: воротар "Сталі" таки встиг першим на м’яч, якого вже готовий був обробити Ярошенко і вийти віч-на-віч з воротарем.

Захисники

Олег Данченко ("Чорноморець"). Правий захисник одеситів провів поєдинок з "Ворсклою" на високому рівні. Так, його команда програла, але вини Олега в пропущених голах немає. А от зі своїм флангом він впорався: активно і, що головніше, продуктивно підключався до атак, вдало взаємодіяв з Андрієвським та Третьяковим. Не раз влаштовував успішні "слаломні" проходи до штрафного суперників, які завершував прострілом або ударом.

Рафаел Форстер ("Зоря"). Форстер явно додає з кожним матчем. І схоже, що призначення його штатним пенальтистом тільки пішло на користь бразильцю. Мало того, що у матчі з "Олімпіком" він реалізував два пенальті, оформивши дубль, він ще й безпомилково і надійно грав в обороні. Вернидуб проводив ротацію, але замінити Форстера було б собі дорожче – він зараз у прекрасній формі і готовий грати у кожному матчі.

Ярослав Ракицький ("Шахтар"). Ярослав проводив другий матч після відновлення, і для нього особливо важливо було зіграти на високому рівні. Склалось враження, що пропущених матчів як і не було – настільки Ракицький органічно та якісно виглядав на своїй позиції, майже нічого не дозволивши створити гравцям атаки "Зірки". Надійна і впевнена гра у виконанні Ярослава.

Артем Сухоцький ("Зоря"). Вернидуб у матчі з "Олімпіком" довірив позицію лівого захисника гравцю, який рідко отримує місце в старті. І варто віддати належне Артему Сухоцькому: він відіграв надійно та без помилок, достойно замінивши Едуарда Соболя. А наприкінці матчу навіть міг відзначитися голом, чудово підключившись до атаки. Його удару не вистачило точності.

Півзахисники

Марлос ("Шахтар"). Бразилець провів прекрасний матч у Кропивницькому. Його техніка та дриблінг дозволяли накручувати та стягувати на себе суперників. При цьому Марлос не загравався, а часто підігрував одноклубникам, віддаючи якісні передачі. Півзахисник "Шахтаря" показав справжній майстер-клас по ефектній та ефективній грі.

Максим Каленчук ("Сталь"). Капітан "Сталі" проявив справжні лідерські якості у виїзному переможному матчі з "Карпатами". Йому вдалось забити один із найкрасивіших голів туру обвідним ударом в дальній кут воріт. Але й окрім цього він безпомилково діяв на своїй позиції у центрі півзахисту: вів гру команди, добре діяв при оборонних діях та організації атак.

Фред ("Шахтар"). Фред після не найкращого для себе відрізку сезона відповів усім критикам, ставши одним із лідерів у грі проти "Зірки". Бразилець вдало розганяв атаки своєї команди, помічаючи партнерів, які знаходили вільні зони. Асист на Борячука став логічним і невідворотнім: Фред виборов м’яч у штрафному суперників, і зміг швидко та, головне, точно навісити на українського нападника.

Дмитро Коркішко ("Чорноморець"). Коркішко провів чудовий матч проти "Ворскли", навіть не зважаючи на поразку. Особливо у другому таймі діяв креативно та забив блискучий гол: йому вдався сольний прохід з центру поля. Коркішко пройшов 2 опорників суперника, зумів обіграти Чеснакова і попри підкат Сімініна потужно пробив у ближній кут "Ворскли". Прекрасний гол і активна гра Дмитра може привернути увагу і тренерського штабу збірної України.

Нападники

Андрій Борячук ("Шахтар"). Молодий український нападник уперше отримав місце у старті "Шахтаря" і сповна скористався довірою Фонсеки. Борячук був активним впродовж усього матчу, чинив тиск на захисників "Зірки" та шукав свої моменти. У моменті з автоголом Перейри саме він знайшов вільну зону і пробивав з небезпечної позиції. Вже у другому таймі мав кілька моментів, зокрема влучив у поперечку. Як наслідок, забив заслужений гол наприкінці матчу.

Юрій Коломоєць ("Ворскла"). Коломоєць, забивши два голи, став головним творцем вольової перемоги "Ворскли" над "Чорноморцем" в Одесі. Спочатку він забив "трудовий" гол: виграв боротьбу у Хочолави та пробив повз Боровика. А на 80-й хвилині матчу йому вдався чудовий удар з лету в ближній кут: воротар одеситів був безсилий. Таким чином, нападник "Ворскли" забив у чемпіонаті 6 голів, наздогнавши Жуніора Мораєса у бомбардирському заліку.

Символічна збірна 11 туру УПЛ