УКР РУС

Сімеоне побив земляка. "Атлетіко" - "Барселона" - 1:0. ВІДЕО

9 квітня 2014 Читать на русском

Перша гра поточного сезону між цими командами, яка не завершилась внічию, виводить "Атлетіко" у цілком заслужений півфінал.

1:1 - такий розклад був з першої секунди матчу, але він міг дуже швидко змінитись, і саме так сталось. Завдання "Атлетіко" було не пропустити як мінімум. Команду Сімеоне влаштовувала нульова нічия, однак мадридці і взагалі зірвали джек-пот.

"Матрацники" могли розіграти сценарій останнього Суперкубка Іспанії, але вже на свою користь. Тоді, нагадаємо, у Мадриді було 1:1, а на "Камп Ноу", господарям вистачило нулів з обох боків. Вони, суто теоретично, зробили б це, але дон Дієго Пабло ніби вирішив прикінчити інтригу матчу зі старту.

Хтозна, може, на наставника "Атлетіко" вплинув перегляд гри "Челсі" - ПСЖ? Саме зайва обережність Лорана Блана позбавила можливості маневру парижан, які вирішили дотягнути з перевагою у 1,5 м'ячі. Не дотягнули. А ось "атлети", навпаки, засукали рукава з першої секунди і настільки могутньо почали, як навіть "Барселона", навіть на "Камп Ноу" не часто робить. Єдиний гол прийшов після масованої атаки. Адріан влучив у поперечину, далі був натиск Вільї зліва, закидання на дальню стійку, асист все того ж Адріана і удар у порожні ворота Коке. Згодом Давід ще й двічі стріляв по поперечині - не зайшло.

"Атлетіко" лише після 20 хвилин заспокоївся, і ми побачили звичні ролі: "Барса" контролює гру, "тікі-тачить" і насідає, мадридці справно відбиваються. Фактично до перерви у гостей гольових моментів було два - в обох випадках випустили на удар Мессі (в одному з епізодів все для голу створив Неймар, розібравшись з двома), але Лео влучити не спромігся.

Десь на тій же хвилині, тільки в рамках другого тайму, мав забивати Неймар, або Мессі, Або Хаві. В одній атаці... Спершу Куртуа блискуче виловив м'яча в ногах бразильця, згодом аргентинцеві завадили добити, а іспанець з рикошетом пробив над воротами. А далі була каталонська смута. По-доброму, лише одного разу Неймар міг зрівняти - удар головою Тібо КРУТуа ніяк не міг потягнути. Але цей гол був би дуже несправедливим щодо "атлетів", які відіграли усі 90 з копійками хвилин, як титани: тотальний пресинг навіть у штрафному "Барси", багацько моментів, більше ударів у площину і закономірний підсумок.

У кінці матчу вже мали забивати лише гравці "Атлетіко", але цієї середи й одного мадридцям вистачило для півфіналу. Дві команди Мадрида за крок до фіналу. Їм компанію складають чинні чемпіони і лондонський "Челсі" - компанія більш ніж достойна.

Тарас Котів, Футбол24

 

"Атлетіко" - "Барселона". ОНЛАЙН-трансляція 1:0 (2:1 за сумою)

Гол: Коке, 5

"Барселона": Пінто, Маскерано, Бартра, Альба, Алвес, Бускетс, Фабрегас, Хаві, Іньєста, Мессі, Неймар

Запасні: Оласабаль, Монтойя, Адріано, Сонг, Серхі Роберто, Педро Родрігес, Алексіс Санчес

"Атлетіко": Куртуа, Годін, Філіпе Луїс, Хуанфран, Міранда, Тьягу, Коке, Рауль Гарсія, Габі, Адріан Лопес, Вілья

Запасні: Арансубія, Алдервейрелд, Інсуа, Суарес, Крістіан Родрігес, Соса, Дієго.