УКР РУС

Сидорчук розчарований трансфером у Вестерло – екс-капітан Динамо зіткнувся з суворою реальністю в Бельгії

12 січня 12:46 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Український півзахисник Сергій Сидорчук підбив проміжні підсумки своїх виступів у Лізі Жупіле.

"Під час зимової перерви завжди аналізую першу частину сезону. Я приходив у команду, яка минулого сезону була у верхній частині таблиці, а зараз бореться, щоб покинути зону вильоту. Це зовсім різні задачі, але з однаковою метою – перемога в кожному матчі.

Сидорчук і втікач з Динамо потрапили у збірну провальних трансферів – бельгійські вболівальники і ЗМІ озвучили найгірших

Ми закінчили рік вище червоної лінії турнірної таблиці. Це було важливо. Чи вплинула зміна тренера на результати? Мій досвід показує, що так. Попередній тренер вивів команду у вищий дивізіон. Але футбольне життя таке, що гра та обставини диктують ситуацію. Зараз у тренера є бачення гри команди та що треба змінити. Це перше і важливе.

По-друге, він проводить великий аналіз ресурсів, з якими працює. Цими ресурсами є власне і футболісти, і суперники, і тренувальна робота. Це великий та тривалий процес. Третій аспект – покращення особистої гри футболістів. Це відбувається завжди, адже футбол – це конкуренція. І саме вона дає змогу ставати сильніше. Кожному окремо та команді загалом.

На другу частину сезону цілі незмінні. Перемагати. Очки рахуватимемо пізніше", – написав Сидорчук на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Нагадаємо, у поточному сезоні українець провів у складі Вестерло 14 матчів, в яких забив 1 гол. Його контракт з бельгійцями чинний до 30 червня 2026 року. Transfermarkt оцінює 32-річного хавбека у 2,2 млн євро.

Вестерло після 20-ти турів йде у турнірній таблиці Ліги Жупіле на одинадцятій сходинці, набравши 21 очко.

Десять українських талантів, які здивують світ: шанс Хабі Алонсо, респект Ульфа Кірстена, прототипи Судакова і Довбика