УКР РУС

Швеція – Словаччина: анонс матчу Євро-2020

18 червня 2021 Читать на русском

Швеція в рамках 2-го туру Євро-2020 зустрінеться зі збірною Словаччини. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Збірні Швеції та Словаччини стали одними з головних порушників спокою у 1-му турі Євро-2020. Скандинави у Севільї зуміли зупинити Іспанію, втримавши 0:0 при 800+ передачах господарів та 15% володіння з боку гостей – щоправда, "Тре Крунур" пощастило з марнотратством нападників "Фурії". Шведський оборонний блок у схемі 4-4-2 також мав проблеми з компактністю в опорній зоні та з контролем другого темпу атак, але в цілому команда Янне Андерсона відоборонялася здорово – більшість моментів Іспанії була пов'язана або з нечастими індивідуальними помилками "вікінгів", або з кросами та дальніми ударами, а в другому таймі матч взагалі став рівним.

Швеція вистояла у Севільї, розписавши нічию з Іспанією на Євро-2020 – Ісак виблискує, Мората знову тягне "Фурію" на дно

Швеція навіть провела два вбивчих моменти у відповідь. Обидва були пов'язані з активністю Ісака – нападник Реал Сосьєдада знову відпрацював по всій площині поля, накручував по три-чотири захисники, пробивав у майже порожні ворота та асистував під удар Бергу з метра (Маркус не влучив по м'ячу). І це у матчі проти Іспанії! Очевидно, що сьогодні у Александра буде значно більше шансів – а в цій команді ще й забивний Форсберг з Лейпцига грає.

Втім, Словаччину не злякати сильними суперниками. У 1-му турі вони оформили феєричний апсет, перегравши Польщу й поставивши її на межу вильоту з Євро-2020. Команда Штефана Тарковіча вирішила взяти "Кадру" хитрістю, зігравши у схемі 4-4-2 з двома фальшивими дев'ятками – формально на вістрі атаки розташовувались Гамшік і Дуда, але по факту вони часто залишалися в глибині.

Таким чином, словаки отримували більшість у центральній зоні, а на позиції центрфорварда могли опинитися не тільки Марек та Ондрей, а і Хараслін з Маком. Власне, останній і відкрив рахунок, перегравши двох захисників на фланзі й увірвавшись у штрафний. Другий же гол прилетів зі стандарту вже при грі у більшості.

Не можна сказати, що план спрацював ідеально, однак кілька разів підловити поляків на своїй "родзинці" команда змогла. В будь-якому випадку, варто відзначити збірну Словаччини за старт на Євро-2020 – аутсайдер групи виявився якісно організованим і сміливим і колективом, хоча і в обороні підопічні Штефана Тарковіча відпрацювали гідно (той же Шкріняр зумів вимкнути Лєвандовскі).

Щоправда, переоцінювати словаків також не варто: "Кадра" до вилучення Крихов'яка, при всіх нюансах, виглядала сильніше – господарі відіграли гол Мака й поступово наближались до другого взяття воріт Дубравки. У Швеції сьогодні буде достатньо шансів зробити те, що не вдалося Польщі.

Кадрова ситуація

У збірної Швеції з карантину повернулися Кулусевскі та Сванберг, які перенесли коронавірус. Теоретично, вони готові зіграти зі Словаччиною, але навряд чи ці нападники вийдуть в першу годину зустрічі (якщо вийдуть взагалі) – вони випали з тренувального процесу, та і в принципі COVID-19 cильно б'є по фізичних кондиціях. Крім того, існують питання щодо участі Лустіга – в поєдинку проти Іспанії захисник отримав невеличке пошкодження.

Покинувши табір шведів, "корона" атакувала словаків. Позитивний тест здав захисник Деніс Вавро, а також один із членів тренерського штабу – обидва відправились на карантин. Також у лазареті залишається нападник Іван Шранц, який травмувався ще до Євро-2020.

Орієнтовні склади на матч Швеція – Словаччина

Швеція: Ольсен – Крафт, Ліндельоф, Даніельсон, Аугустінссон – Ларссон, Ольссон, Екдаль, Форсберг – Берг, Ісак

Словаччина: Дубравка – Пекарік, Шатка, Шкріняр, Губочан – Хараслін, Куцка, Громада, Мак – Гамшік, Дуда

Прогноз "Футбол 24" – 1:0

Однозначно, голів у цій зустрічі буде небагато. І шведи, і словаки ставлять на обережний стиль, обороняючись блоком 4-4-2 й контратакуючи обмеженими силами. Втім, фаворитом протистояння здаються підопічні Янне Андерссона – цій команді потрібна тільки перемога, а в атаці "Тре Крунур" виглядають більш організованими і гнучкими. Вимкнути одного шведського нападника буде замало, та і зробити це важче – той же Ісак буде блукати по всіх зонах і обігруватись з партнерами між лініями.

У Словаччини зібралася дуже хороша команда, однак оборону шведів дуже непросто розхитати. Іспанії це вдавалося завдяки величезній кількості нетривіальних переміщень та обіграшів на чужій половині, однак підопічним Штефана Тарковіча подібне не до снаги. Вони працюють у жорсткій структурі з простішими тактичними рішеннями, але скандинави у Севільї довели готовність тримати подібні атаки на дистанції.

З огляду на вищезазначені фактори, найбільш вірогідним результатом здається мінімальна перемога збірної Швеції.

Зіркові хлопчаки з Трубіним за спиною проти великих ветеранів – хто сильніше запалить на Євро-2020?