УКР РУС

Шевченко пропускав тренування, коли загравався з друзями біля будинку, – перший тренер українця Шпаков

29 вересня 2018 Читать на русском

Перший тренер Андрія Шевченка Олександр Шпаков розповів про перші футбольні кроки майбутнього володаря "Золотого м'яча".

"Андрій свої перші футбольні кроки робив у команді ЖЕКу на Оболоні. Там я його побачив і запросив в школу Динамо разом з його другом. У підсумку Андрій продовжив займатися у нас. Він уже в дитячому віці підкуповував тим, що завжди брав участь в боротьбі. Де був м'яч, там був і Шевченко.

Мілан привітав Шевченка з Днем народження відео з 10 найкращими голами українця

Через три місяці після початку навчання в школі Динамо, стався Чорнобиль. Старші групи дітей школи вивозили в табір, а в молодших батькам порекомендували самотужки вивезти дітей з Києва. Через три місяці після цього Андрій на тренування не прийшов. Я подзвонив його батькові і домовився зустрітися. Виявилося, що тато хотів, щоб син пішов по його стопах і вступив до військового училища. Але я знайшов аргументи, щоб умовити його залишити Андрія в школі Динамо. Можна було займатися футболом і паралельно готуватися до училища. Звичайно, бували випадки, що він пропускав тренування або спізнювався, коли загравався з друзями біля будинку. У такі моменти доводилося підключати вже маму Андрія, і спільними зусиллями ми з цим впоралися.

Поступово Андрій втягнувся і далі тільки додавав і прогресував. Його відразу тягнуло в атаку, він хотів забивати голи, тому вибирати йому амплуа або проводити експерименти на інших позиціях не довелося. Він, як і багато хлопців, отримав свій шанс і використав його. Зміг досягти великих успіхів як в українському, так і в європейському футболі.

Звичайно, тепер стежу за його тренерською кар'єрою. Він відбувся як футболіст, тепер робить перші кроки, щоб стати успішним наставником. Упевнений, з його бажанням і характером, до нього прийде успіх і на цьому шляху. У збірній дуже багато що залежить не тільки від тренера, але і від футболістів, щоб вони приїжджали в команду з настроєм, з бажанням битися на полі. Хочеться, щоб хлопці його не підвели", – цитує Шпакова Команда№1.

Зазначимо, що сьогодні Андрій Шевченко святкує свій 42-й День народження.

Шевченко, Роналду, Касільяс та інші гравці, у яких не склались відносини з Моурінью