УКР РУС

Шовковський: Шевченко зателефонував, коли пішов Ріанчо

4 вересня 2018 Читать на русском

Новий асистент Андрія Шевченка в збірній України Олександр Шовковський розповів, яким чином опинився в тренерському штабі національної команди, та про бачення своєї місії на цій посаді.

"Мені дуже приємно бути тут, я вдячний головному тренеру збірної і штабу, що вони дали мені можливість взяти на себе таку відповідальну місію: готувати гравців збірної до відповідальних матчів.

Шевченко: У нас є тренер воротарів, і це не входить в обов'язки Шовковського

Ми починаємо новий турнір і завдання перед нами, як завжди, стоять максимальні. Я передаватиму свої знання та досвід, який набув і у збірній команді, гравцям. Та готуватиму їх, в першу чергу, до перемог. Ще гравцем я замислювався над певними речами та мав певні напрацювання. Тепер я хочу втілювати їх в життя як помічник головного тренера.

Шевченко: У Лізі націй експериментів не буде, буде гра на результат

На скільки розрахований мій контракт? У тренерського штабу контракт на весь відбірковий цикл і в мене так само. Я прив'язаний до тренерського штабу. Поки працюватиме тренерський штаб, до того ж часу, сподіваюся, працюватиму і я.

Важких перемовин у мене не було. Але час подумати був. Тоді, як звільнилося місце, коли пішов Рауль Ріанчо, мені зателефонував Андрій Миколайович та запрошував зайняти цю посаду. Не можу сказати, що він мене вмовляв, але я взяв час подумати, адже відповідальність тренера збірної та гравця – це абсолютно різні речі.

Шовковський увійшов у тренерський штаб Шевченка в збірній України

Та з урахуванням того, що в нас було чудове взаєморозуміння ще під час ігрової кар'єри, і завжди нам було комфортно працювати разом, я врешті-решт з задоволенням прийняв цю пропозицію", – сказав Шовковський під час прес-конференції, на якій його презентували в якості нового помічника Шевченка в збірній.