УКР РУС

Шовковський: Після поразки від нас "Шахтар" вилив багато непотрібної води. ВІДЕО

12 травня 2011

Капітан "Динамо" дав розширений коментар після матчу з "Арсеналом".

- Складається враження, що зараз футболісти "Динамо" перебувають на піку своєї форми ...

- Мені б хотілося думати, що зараз ми тільки набираємо форму, а на її пік вийдемо 25-го травня.

- З чим пов'язані такі переконливі ігри останнім часом?

- Не дуже хочеться робити глобальні висновки. Думаю, після того насиченого графіку, який у нас був, коли ми вирішували завдання і в чемпіонаті України, і в Лізі Європи, зараз грати стало спокійніше, з'явилося більше можливостей відпочити, чого нам не вистачало останнім часом. Природно, команда знову показує той рівень гри, який, сподіваюся, радує наших уболівальників.

- Як поставилися до того, що до 80-ї хвилини фани мовчали?

- А потім зраділи, коли до них підійшла міліція? Якщо чесно, на полі я зовсім не чую, що кричать. Якщо я буду звертати увагу на те, що відбувається на трибунах чи ще десь, я перестану концентруватися на грі. Вважаю, футболіст високого рівня на полі не повинен бути підвладний емоціям, як би не складалася гра. Є певна стратегія, а гравець повинен бути максимально готовим до всього і проявляти свої можливості.

- Чи підняли келих шампанського за здоров'я тренера в роздягальні?

- Ні, порушити спортивний режим не встигли. Не можна сказати, що День народження тренера став додатковою мотивацією сьогодні. Сам по собі вихід на футбольне поле для будь-якого гравця "Динамо" - найбільша мотивація, яка у нього може бути. А що стосується головного тренера, ми його привітали ще перед ранковою розминкою та побажали міцного здоров'я, подарували футболку з 64-м номером, перенісши основний подарунок на вечір. Думаю, він вдався. Але все ж таки, головний подарунок, сподіваюся, нам вдасться піднести 25-го травня.

- Чи можна сказати, що Кубок буде основним завданням на сезон для "Динамо"?

- У будь-якому турнірі, де бере участь наша команда, ми ставимо тільки максимальні завдання. І Кубок України - не виняток.

- Втішила вас те, що суперником "Динамо" у фіналі став "Шахтар"?

- Нам все одно, з ким грати у фіналі. Вирішальний матч буде принциповим, адже "Шахтар" злий. Після матчу з нами в чемпіонаті з їхнього боку було багато непотрібної води. Думаю, для всіх уболівальників буде цікаво подивитися нашу зустріч.